Sök

Paradox blottar korten: Nytt rekord – men kapad vinst

Paradox InteractiveGaming

Fredrik Wester, vd på Paradox. Foto: Pressbilder / Paradox.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Gamingbolagets toppchef är inte helnöjd efter bokslutet: “Har inte hållit den kvalitet vi velat”.

Kort innan förra kvartalsrapporten skruvade spelbolaget Paradox ner sin försäljningsprognos för fiaskot The Lamplighters League och tog en nedskrivning på ytterligare 171 miljoner.

Nu stänger Paradox böckerna för helåret och avslöjar att omsättningen ökade och vinsten sjönk i det sista kvartalet 2023.

Omsättningen kom in hela 72 procent högre på 995,6 miljoner kronor medan rörelseresultatet sjönk med 49 procent och landade på 123,9 miljoner kronor.

Sett till helåret så ökade omsättningen med 34 procent medan rörelsevinsten backade med 26 procent, vilket kan förklaras av nedskrivningen. 

Paradox höjer utdelningen. Styrelsen föreslår en utdelning på 3 kronor per aktie, jämfört med 2 kronor per aktie förra bokslutet.

“2023 har varit ett år med många passerade milstolpar. Vi slår omsättningsrekord, på helåret och i kvartalet, vi har stabilt mer än sex miljoner spelare och vi avslutar året med en urstark finansiell position. Samtidigt går det inte att luta sig tillbaka. EBIT är på en nivå vi inte är nöjda med efter en stor nedskrivning, och kvartalets spelreleaser har inte hållit den kvalitet vi vill. Det finns verkligen potential att nå ännu högre”, skriver bolagets vd Fredrik Wester i samband med rapporten. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer