Sök

Spotify ska ha öst nya miljarder över Rogan – men ska släppa podden fri

SpotifyPoddar

Joe Rogan och Spotify-chefen Daniel Ek. Foto: Press/TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Enligt streamingjätten har poddlyssnandet ökat med över 200 procent.

Det slog ned som en bomb i poddvärlden när Spotify köpte jättepodden i maj 2020. Streamingjätten hade då dragit igång sin poddsatsning på allvar och köpte exklusiva rättigheter till en av de allra största, The Joe Rogan Experience. 

Det föll inte i god jord hos alla. Legendariska artister som Joni Mitchell och Neil Young protesterade mot den frispråkige, inte alltid så politiskt korrekta, komikern och kampsportsartisten Joe Rogan genom att ta sin musik från plattformen. 

Lika stor bomb blev det kanske inte i fredags när det stod klart att Spotify skriver ett nytt jättekontrakt med poddstjärnan – enligt uppgifter värt ännu mer pengar. Det verkar ha gått flera förbi, inklusive undertecknad, mitt i fredagsmyset. 

Det nya kontraktet ska vara värt 250 miljoner dollar, enligt Wall Street Journal. I svenska kronor pratar vi då om ett kontrakt värt 2,7 miljarder kronor.  

Utan att ge några förtydligande siffror så har Spotify kommenterat WSJ:s summa och kallat den för ”inkorrekt”. 

En annan nyhet i samband med det förnyade förtroendet är att Spotify kommer att lätta på greppet om podden. Inom kort kommer bolaget att göra den tillgänglig på andra plattformar, som Apple, Amazon och Youtube. 

Spotify anser dock att det har varit ett lyckodrag att vara ensamma om Rogan. 

”Sedan podden har varit exklusivt på Spotify så har konsumtionen av podcasts ökat med 232 procent”, skriver bolaget i sitt senaste pressutskick. 

Intäkterna från poddarna ska också ha ökat med 80 procent jämfört med 2021. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer