Sök

Klarna-medgrundaren är god för miljarder – i tvist med granne om 200.000

Victor Jacobsson, medgrundare av Klarna. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Klarnas medgrundare Victor Jacobsson och hans tidigare grannar är i strid.
Detta efter att miljardärens miljonrenovering i det anrika huset på Södermalm orsakade omfattande vattenskador.

Klarna-medgrundaren Victor Jacobsson – god för omkring 30 miljarder – befinner sig i en tvist med tidigare grannar på Södermalm. I ett fall handlar striden om 200.000 kronor, rapporterar Expressen

Bakgrunden till konflikten är det renoveringsarbete på mellan 15 och 20 miljoner kronor som Victor Jacobsson och hans fru gjorde i etagelägenheten i Laurinska huset, en byggnad från 1890-talet med utsikt över Söder Mälarstrand. Paret flyttade både badrum och kök till andra delar av bostaden och renoveringarna ska ha orsakat en omfattande vattenläcka med skador i flera lägenheter. Vissa grannar kunde inte bo i sina lägenheter på nio månader, enligt tidningen. 

2020, två år efter läckan, stämde fyra grannar Victor Jacobsson och hans fru. Grannarna kräver att paret täcker kostnaderna för deras renoveringar som försäkringen inte täcker. I ett av fallen handlar det om runt 200.000 kronor. 

Men rättsprocessen har dragit ut på tiden, bland annat på grund av den olycka som Klarna-medgrundaren råkade ut för förra året, skriver Expressen med hänvisning till Jonas Malmborgs bok ”Den stora kreditfesten – historien om Klarna”.

Paret Jacobsson motsätter sig stämningsansökan. När rättegången drog igång häromveckan så ska de ha befunnit sig utomlands.  

Victor Jacobsson var med i grundartrion bakom bolaget som först hette Kreditor tillsammans med Sebastian Siemiatkowski och Niklas Adalberth. Han lämnade Klarna helt 2012 men äger runt 7,9 procent i bolaget vilket 2022 innebar att han var värd ungefär 30 miljarder kronor. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer