Sök

Erotikappen för kvinnor lyfte inte – nu vill de ta in mer kapital

Blanche StoriesStreaming

Beatrice von Schwerin, Lisa Leuhusen, Blanche Stories. Foto: Pressbild

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

De vill göra erotiska berättelser till kvinnor, har kopplat in profiler som Linus Wahlgren och Stefan Holm och tagit in 15 miljoner i kapital. Men Blanche har inte lyckats få affären att växa, enligt det färska bokslutet.

För Breakit berättar grundaren om AI-satsningen, vad som talar för att vinden vänder och att nya pengar är på väg in.

Blanche Stories satsar på audioerotik för kvinnor och har byggt en egen plattform för att samla hundratals stories. För två år sedan fyllde bolaget kassan med 10 miljoner kronor från gamla och nya investerare

Nu har Blanche Stories, som grundats av trion Beatrice von Schwerin, Lisa Leuhusen och Catja Löfgren, lämnat sin årsredovisning för det brutna räkenskapsåret 2022/2023.

Den visar att omsättningen sjönk till 201.000 kronor, från 223.000 kronor föregående år. Resultatet landade samtidigt på minus 5,6 miljoner kronor, en ökning av förlusten från förra året då den landade på minus 4,4 miljoner kronor. 

Lisa Leuhusen svarar Breakit att hon ändå är nöjd med resultatet:

”Absolut. Aldrig har kvinnorelaterade frågor varit så positivt belysta som nu, här spelar media en stor och betydande roll. Att vi är en del av denna positiva utveckling som sker inom femtech och kvinnor när det kommer till sex och hälsa är vi otroligt glada över”, svarar hon. 

Omsättningen lyfte inte från förra året. Vad berodde det på?

 ”Vi har valt att lägga stora resurser på att uppdatera teknik och Al. Detta är såklart kostsamt, men något som vi ser är nödvändigt”, svarar Lisa Leuhusen och tillägger att det är svårt att växa utan att investera i produkten.

Lisa Leuhusen säger att bolaget nu håller på att ta in mer kapital för att finansiera en internationell expansion. 

Grundarna äger tillsammans en majoritet av bolaget. På ägarlistan i övrigt finns bland annat godsägaren Carl Johan von Schwerin genom Skarhults Holding och Aggregate Media.

Blanche värderades till 40 miljoner kronor i sin senaste kapitalrunda. Från start har Blanche Media tagit in 15 miljoner kronor i kapital, enligt ägardatasajten Eivora. 

Hur länge kan ni fortsätta med den tillväxttakt som är nu?

”Med tanke på allt arbete och investeringar som gjordes klart under 2023 för att ytterligare utveckla bolaget, ser vi inga hinder till att öka omsättningen”, svarar Lisa Leuhusen. 

När Breakit skrev om Blanche för ett par år sedan skulle bolaget börja knyta till sig starka profiler. Då hade bolaget redan fångat in skådespelaren Linus Wahlgren som läste in litteraturhistoriens hetaste och mest romantiska ögonblick, hette det.

Sedan dess har flera andra kända namn klivit in i Blanches värld. En av dessa är den tidigare höjdhopparen Stefan Holm, som skriver romantiska – och utlovat heta – berättelser tillsammans med Jessica Eriksson.

Även skådespelaren Andreas Wilson, för de flesta känd från filmatiseringen av Jan Guillous “Ondskan”, har varit med på ett hörn, som inläsare av en romantisk BDSM-serie. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer