Sök

Flow köper resterna av Orderhero: “I linje med vår strategi”

OrderheroKonkursRestaurang

Aleksandar Goga, grundare av Orderhero och Isak Hübinette, konkursförvaltare från Lindskog Malmström Advokatbyrå. Foto: Pres

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Restaurangtjänsten Flow köper Orderheros rörelse efter konkursbeskedet.

I början av januari tvingades Orderhero att sätta sig själva i konkurs. Av årsredovisningen för 2022 framgick att finansieringen av verksamheten för 2023 inte varit säkrad. När ägarna under slutet av 2023 försökte sälja verksamheten förlorade de samtidigt sin F-skatt, något som satte stopp för förvärvet och istället ledde fram till beslutet om en konkurs.

En knapp månad senare meddelar konkursboet att en köpare har hittats. 

Det är konkurrenten Flow med lösningar för bordsbeställningar, avhämtning och hemleveranser som har förvärvat rörelsen. I den inkluderas konkursboets tillgångar och kundavtal.

”Vi har under en tid letat efter att förvärva en liknande verksamhet och detta kom i en väldigt bra tajming. Vi är i en expansiv fas och förvärvet av Orderheros konkursbo är helt i linje med vår strategi”, säger Johannes Soner, styrelseordförande i Flow Sweden i ett pressmeddelande.

Enligt konkursförvaltaren Isak Hübinette från Lindskog Malmström advokatbyrå ger förvärvet goda förutsättningar för verksamhetens fortlevnad och drift. 

Orderheros tjänst har tidigare granskats av Breakit i samband med en planerad börsnotering som senare ställdes in. Den granskningen visade att kunder riskerade att bryta mot lagen enligt Skatteverkets regler. Orderheros grundare Aleksandar Goga hävdade däremot att de byggde sin tjänst efter Skatteverkets regler.

“När artikeln släpptes, med ett uttalande från en annan person från Skatteverket, så har de dagen efter ändrat sin uppfattning och ger oss beskedet att det nu inte längre gäller. Vi utreder fortfarande detta men vi slösar ingen tid på att vänta på svar”, skrev han på sin Instagram vid tillfället.

I samband med förvärvet av Orderheros konkursbo säger Aleksandar Goga i pressmeddelandet att han är glad över att ha hittat en köpare som kan föra bolaget vidare och ta hand om de befintliga kunderna.

“Flow har ett konkurrenskraftigt erbjudande och spännande planer och jag kommer att hjälpa till med en överlämning av både information och strategi. Jag är övertygad om att Flow är en kommande stark spelare i segmentet och ser fram emot att följa deras resa”, säger han.  

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer