Sök

Urstarkt kvartal från Revolutionrace: ”Glädjande”

Revolutionracee-handel

Pernilla Nyrensten och Paul Fischbein. Foto: press.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Revolutionrace växer i samtliga regioner efter vältajmade vintersatsningen.

Framåt ser tillväxten att hålla i sig lika starkt.

Revolutionrace, som grundats av Pernilla och Niclas Nyrensten, redovisar en omsättningstillväxt på 21 procent i det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret som avslutades sista december. Rörelseresultatet ökade med 36 procent. 

  • Nettoomsättningen landade på 613 miljoner kronor (509 miljoner).

  • Rörelseresultatet uppgick till 143 miljoner kronor (105 miljoner).

I vd-ordet skriver Paul Fischbein att Revolutionrace rapporterat ett framgångsrikt kvartal och att det tredje kvartalet börjat starkt, med tillväxt i linje med det andra kvartalet. 

Revolutionrace växer i samtliga regioner men tillväxten drivs framför allt av den internationella expansionen. I den tyskspråkiga DACH-regionen växer bolaget med 26 procent i andra kvartalet. Övriga världen växer med 23 procent. 

Förra perioden vände Revolutionrace, eller RVRC som de heter på börsen, till en positiv tillväxt i Norden. Den trenden fortsatte i andra kvartalet. ”Glädjande”, kommenterar Paul Fischbein. 

”Detta efter ett par kvartal i Norden med en utmanande marknad och ett tuffare konsumentklimat. Försäljningsökningen för RevolutionRace i lokal valuta uppgick till 15 procent.”

Inför det senaste kvartalet (och den smällkalla vintern) lanserade e-handlaren en alpin kollektion, med handskar, skidglasögon, byxor och jackor. Vältajmat får man tro av rapporten. 

”Sortimentet har mottagits mycket väl av våra kunder och vi ser också att många nya kunder har strömmat till tack vare den nya lanseringen. Det fina mottagandet gör att vi ser en god möjlighet till ökad försäljning av det alpina sortimentet under kommande vintersäsonger, helt i linje med vår strategi att expandera genom nya produktkategorier.”

Lämnade bolaget

Det var i oktober i fjol som Pernilla Nyrensten lämnade styrelsen i Revolutionrace, ett bolag som hon hade skrivit svensk börshistoria med. Hon var första kvinnliga grundare och vd att ta sitt bolag till Stockholmsbörsens huvudlista i juni 2021. 

”Nu står bolaget på egna ben och har ett fantastiskt team med Paul Fischbein i spetsen. Nu känner jag mig klar med mitt uppdrag och är redo för nya spännande projekt jag börjat jobba med och hoppas kunna berätta mer om inom kort", skrev hon till Breakit. 

Pernilla Nyrensten och maken Niclas Nyrensten är fortfarande storägare i Revolutionrace. De äger 23 procent i bolaget som är värt 1,6 miljarder kronor innan börsöppning. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer