Sök

Brittany Pietsch sände live när hon fick sparken – nu följer världen efter

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Hennes video blev viral – nu har hon fått många efterföljare.

Breakits läsare kan knappast ha undgått att det har blivit tuffare tider där ute. Varsel och konkurser duggar tätt och mängder med anställda i tech-industrin har fått se sig om efter nya anställningar när bolag har börjat jaga vinster istället för nytt riskkapital.

Och i samband med det här har en ny trend dykt upp. Anställda som livesänder sin uppsägning. Först ut, så vitt vi vet var Brittany Pietsch som misstänkte att hon skulle få sparken från sitt jobb som säljare på bolaget Cloudfare. Därför drog hon igång en livesändning från sin telefon och hela världen fick se henne ifrågasätta varför hon skulle få sluta på bolaget. Svaren från cheferna kan väl betecknas som sådär och Brittany Pietsch blev förutom arbetslös även känd över praktiskt taget hela världen. 

Efter det har hon fått flera efterföljare. Mickella Simone Miller delade de sista timmarna i väntan på att få sparken, och Amanda Meinh brister ut i gråt när hon får beskedet att hon inte har kvar sitt jobb.

Varför många helt plötsligt har börjat livestreama när de får sparken har vi egentligen inget svar på, förutom att det läggs ut allt mer livestreamat material på nätet och att det kan sätta press på arbetsgivare att vara väldigt konkreta och sköta sig vid uppsägningar.

Vad gäller Brittany Pietsch har hon blivit överöst med kärlek på Linkedin men verkar fortfarande vara arbetslös.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer