Sök

Webrock till börsen – fyller kassan med 70 miljoner

Webrock VenturesBörs

Joakim Pops, vd på Webrock Ventures. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Räknar med handelsstart redan i början av februari.

Bolagsbyggaren Webrock Ventures har byggt en affär på att skapa gemensamma bolag med olika svenska teknikbolag som vill ta sig till Brasilien. Sedan tidigare har de bland annat arbetat med att ta låneförmedlingsplattformen Finanzero och Doktor.se till landet.

Nu siktar Webrock på en notering via First North Growth Market och har i samband med det tagit in 70 miljoner kronor i en nyemission.

Enligt ett pressmeddelande från bolaget är den första beräknade handelsdagen satt till den 5 februari i år efter att Nasdaq Stockholm nu har bedömt att bolaget uppfyller villkoren för en notering.

"Vi är mycket glada och tacksamma över den respons vi fått från både existerande och nya investerare. Kapitaltillskottet om 70 miljoner SEK gör att vi snabbare kan exekvera på vår strategi att starta och bygga företag i Brasilien tillsammans med framgångsrika nordiska techbolag”, säger vd:n Joakim Pops i pressmeddelandet och fortsätter senare:

“Noteringen på Nasdaq First North Growth Market utgör en kvalitetsstämpel och är ett naturligt steg i bolagets fortsatta utveckling. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla Webrock i samarbete med våra partners för att skapa långsiktigt aktieägarvärde för våra ägare.”

I nyemissionen tecknades 3.910.615 aktier till ett pris på 17:90 kronor. Bland de befintliga ägarna som tecknade aktier fanns bland annat Atlant Fonder och Roosgruppen. Ägare bakom cirka 80 procent av aktierna har ingått avtal om att inte sälja under en period på 12 månader efter noteringen.

Läs mer