Sök

Börsnoterade doldisen Aventura går omkull: ”Väldigt tungt”

Aventura

Gustav Åström, vd för Aventura Foto: press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Aventura ansöker om att gå i konkurs.

Aventura, som vill hjälpa bolag in på den kinesiska e-handelsmarknaden, är noterat på First North sedan tre år tillbaka och omskrevs senast i helgens Ring the Bell

Förra veckan meddelade bolaget att det upprättat kontrollbalansräkning och att diskussionerna med Suntrade, som ville ta över bolagets börsplats, har avslutats.

Men redan natten till måndagen kom nästa besked. I dag kommer Aventura lämna in sin konkursansökan till Stockholms tingsrätt. 

”Orsaken till konkursansökan är att Aventura Group, trots intensivt arbete under de senaste månaderna, inte har lyckats genomföra ett omvänt förvärv efter att bolaget under 2023 tvingades sälja av sin operativa verksamhet i Kina”, heter det. 

Bolaget har inte kunnat lösa sin finansiella situation på kort eller medellång sikt.

“Det är ett väldigt tungt beslut att ta för oss i styrelsen men marknadsläget har under en längre tid varit utmanande, både med de kraftiga pandemi-effekterna av Covid 19 i Kina samt ett tufft finansieringsklimatet i Sverige. Vi har nu utvärderat alla till stående buds alternativ och dessvärre landat i detta beslut", säger Aventuras vd Gustav Åström.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer