Sök

Kavall-grundare lämnar – kliver in som toppchef i elbilsuppstickaren

CarlaElbilar

Kavall-grundaren Peter Simon kliver in som toppchef på Carla. Foto: Press

Åsa Johansson

Åsa Johansson

Reporter

Från last-mile till elbilar. Peter Simon, grundare av Kavall, får ett nytt toppjobb på Carla.

För omkring tre år sedan drog Kavall igång med affärssidan att leverera matvaror hem till dörren på mindre än tio minuter.

Men bolaget stötte på patrull och räddades från konkurs förra året genom att det köptes upp av Mathem. 

Nu står det klart att Peter Simon, medgrundare av Kavall, lämnar.

Han kliver istället in i ledningsgruppen på Carla, som köper och säljer begagnade elbilar på nätet. Han tar samtidigt rollen som “Chief Product & Technology Officer”, alltså chef för produkt och teknik, något han även jobbat med på Kavall.

“Jag ser fram emot att vara en del av ett bolag som verkligen investerar i kundnöjdheten och få möjligheten att leverera den allra bästa upplevelsen i en bransch som generellt har alldeles för dålig kundnöjdhet”, skriver Peter Simon i ett pressmeddelande. 

“Carla är en utmanare som behövs och att få vara med och driva företaget framåt är något jag verkligen brinner för”, fortsätter han. 

Även Carlas vd och medgrundare Patrik Illerstig kommenterar. 

“Carlas vision är tydlig: alla ska älska att sälja, köpa och ha elbil. Genom att erbjuda service i världsklass tillsammans med innovativ teknik och effektiva fysiska processer, strävar vi efter att vara den kraft som driver fram Sveriges nöjdaste kunder", skriver Patrik Illerstig.

"Rekryteringen av Peter Simon markerar ett viktigt steg i denna resa”.

För omkring ett halvår sedan rapporterade Breakit om att Carla då hade lagt en stormig period bakom sig. Då berättade Patrik Illerstig att bolaget meddelat sina investerare att det skulle nå lönsamhet inom ett år – men att bolaget istället valde att trycka på med expansion.

“Därmed kommer vi troligtvis behöver mer eget kapital 2024”, sa vd:n då. 

Carla omsatte 423 miljoner kronor och sålde 1284 bilar under 2022.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer