Sök

Lyckan för Musk – här kör Teslan rakt igenom översvämningen

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Besvikelse i rapporten – men här är lite goda nyheter för Tesla.


På onsdagskvällen offentliggjorde världens mest hajpade bilmärke Tesla sitt bokslut för förra året. Det sista kvartalet visade ett vinstfall på 40 procent jämfört med samma kvartal året innan. Inte så bra nyheter för Elon Musk alltså. 

Men här kommer något som kanske får multimiljardären att dra lite på mungiporna. På tisdagen drabbades San Diego av översvämningar efter ett otroligt skyfall. Staden fick 690 millimeters regn på ett dygn, den största nederbörden på ett dygn sedan mätningarna startade 1850. 

Det är naturligtvis inget som gör Elon Musk glad men en detalj från staden har blivit en PR-succé för Tesla. 

I ett klipp som spridits av flera sajter syns den översvämmade innerstan där bilar har tvingats stanna i vattenmassorna. Ända tills det kommer en Tesla. 

Då glider den likt en amfibie rakt igenom den stora vattenpölen bara för att dyka upp på andra sidan, till synes helt oskadd. 

Om manövern är något som rekommenderas för bilmodellen låter vi vara osagt. Men Teslas pickup, den som kallas Cybertruck, ska faktiskt snart gå att köra som båt. Elon Musk har iallafall skrivit på X att den snart ska kunna modifieras för att kunna köras drygt hundra meter på vatten.


 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer