Sök

SaaS-bolag i konkurs – vände aldrig till svarta siffror

InbooksSaaS

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Storägaren lämnade styrelsen: ”Jäkligt tufft”

”Det är jäkligt tufft på kapitalmarknaden, det ska inte stickas under stol med.”

Det sa entreprenören Anders Öman förra veckan till Smålandsposten efter att han lämnat styrelsen i techbolaget Inbooks samtidigt som hans Stora Frö Invest var kvar som största ägare. Stora Frö hade så sent som 2023 ökat sin andel i SaaS-bolaget via en nyemission på 46 miljoner kronor. 

Idag kommer beskedet att Inbooks med 14 anställda och över 7.000 aktieägare går i konkurs, vilket Smålandsposten var först att skriva om. Växjöbolaget som också har kontor i Stockholm och Göteborg har dragits med röda siffror i flera år. 

Tidningen skriver att den senaste offentliga rapporten, för första halvåret 2023, visade en omsättning på 900.000 kronor och ett rörelseresultat på minus 13 miljoner kronor. 

I konkursansökan står det att bolaget inte har kunnat betala sina skulder och att det inte handlar om en tillfällig svacka. 

Inbooks har på den senaste tiden gått från bokföringssystem till att fokusera mer mot fastighetssystem och som stöd till redovisningsbyråer.  

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer