Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Knappt ett år efter sammanslagningen – nu går Podspace och Third Ear isär

Carl Fridsjö, tidigare vd för Third Ear, lämnar bolaget för Podspace. Foto: Press

Inte ens ett år har passerat sedan poddbolagen Podspace och Third Ear slogs ihop – nu får uppstickaren lämna koncernen.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

asa@breakit.se

Reporter

Imorse kunde Breakit avslöja att den tidigare Viaplay-toppen Azra Osmancevic blir ny vd på Third Ear. 

Några timmar senare tillkännagavs att Podspace avyttras från Third Ear-koncernen, enligt ett pressmeddelande. 

Vi backar bandet. 

För knappt ett år sedan kom nyheten att Third Ear och Podspace slogs ihop och blev ett. Men nu meddelas alltså att Podspace avyttras från koncernen och blir ett fristående bolag. 

“Affären är ett steg i ett ökat fokus på respektive bolags kärnaffär och syftar till att skapa förutsättningar för fortsatta tillväxtresor”, heter det vidare i meddelandet. 

I samband med affären blir Carl Fridsjö, tidigare vd på Third Ear, istället vd på Podspace. Han lämnar alltså det operativa arbetet i Third Ear.

“Third Ear och Podspace samarbete har varit framgångsrikt och accelererat affärerna för båda verksamheterna. Men för att kunna fortsätta skala upp i den takt vi önskar och för att inget bolag ska hamna i baksätet så inser vi att det framåt krävs en renodling och fullt fokus på respektive affärsområde från ledning och ägare”, skriver Carl Fridsjö.

“Third Ear och Podspace kommer fortsätta samarbeta tätt som partners, men denna transaktion skapar förutsättningar för en tydligare vision och resa för respektive bolag.”

När Breakit når Carl Fridsjö på telefon konstaterar han att han tror att det blir bättre för båda bolagen att separera verksamheterna.

När insåg ni det här? 

“Det är något som vi har insett under året”, säger Carl Fridsjö.

Har ni redan separerat bolagen eller håller det på att ske?

“Det håller på att ske. Bolagen har varit separata tidigare också, man har opererat som två olika bolag och två olika varumärken, men Podspace har ingått i samma koncern som Third Ear och jag har varit vd för båda bolagen. Den stora förändringen blir att jag får ett större fokus på Podspacce och en tydligare roll, precis som den nya vd:n i Third Ear också får ett tydligare fokus. Det är en del av varför vi tror att det här är bra.”

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer