Sök

Harald Mix Altor reser största fonden hittills – och förbereder sig för att sälja av flera bolag

Altorriskkapital

Harald Mix, grundare av Altor. Foto: TT

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

“Vi vill göra bra affärer till ett bra pris och då hittar vi lite fler möjligheter när det är lite stökigare”, säger en av Altors managing partners Klas Johansson.

Harald Mix riskkapitalbolag Altor stänger en fond på nära 35 miljarder kronor. Det skriver Di.se. Det gör fonden till den största hittills för Altor och den är också 50 procent större än bolagets senaste fond.

En av Altors operativa chefer, Klas Johansson, säger också till DI att Altor ökade sina investeringar med 34 procent under fjolåret. Deras mest aktiva år någonsin.

”Det har varit en turbulent tid på räntemarknaden vilket gör det svårare för investerare som är mer beroende av billig skuld. Vi vill göra bra affärer till ett bra pris och då hittar vi lite fler möjligheter när det är lite stökigare”, säger han till sajten.

MISSA INTE: Harald Mix på Breakits event Funding Day 2024

Altor uppger också att de för närvarande sitter på 10 till 15 portföljbolag där de känner sig redo för en försäljning efter några års avvaktande. Riskkapitalbolaget ska också föra diskussioner just nu.

”Vi har möjlighet att hålla våra bolag längre än gängse riskkapitalbolag och känner inget tryck att sälja om multiplarna råkar vara onaturligt låga. Då jobbar vi på och ser till att vinsten fortsätter växa några kvartal till”, säger Klas Johansson. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer