Sök

Ribbn får in färska pengar – plockar in 8 miljoner

RibbnSecond hand

Vendela Ragnarsson och Joshua Beach, Ribbn. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Fyller kassan.

Second hand har varit på allas läppar de senaste åren. Först kanske mest av miljöskäl men när inflationen har rusat och räntorna har stigit har de lite tunnare plånböckerna kanske passat bättre för att köpa begagnat.

Men det är inte helt lätt att få fart på en e-handel med second hand och det är där den svensk-amerikanska startupen Ribbn kommer in i bilden. 

Bolaget har skapat ett slags Shopify anpassat för second hand-försäljning. Bolagets app ska funka från säljaren, som har ett plagg de vill sälja, vidare till butiken och sen till slut till slutkonsumenten. Säljaren laddar upp en bild på plagget, via AI-teknik matchas den sen mot en butik som kan välja att plocka in varan. Alltså slut på att dra med sig massa saker till en second hand-butik som till slut ändå inte vill ta in kläderna.

Nu får bolaget in strax över 8 miljoner kronor i riskkapital. Pengarna kommer från San Francisco-baserade Switch Ventures och flera icke-namngivna affärsänglar från Sverige och USA. 

Pengarna ska användas till att lansera en första version av plattformen och bygga ett team. 

Ribbn grundades av Vendela Ragnarsson och Joshua Beach i januari förra året. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer