Sök

Uppgifter: Stor fuskutredning av Rasmus Gozzi på Spotify: “Jätteallvarligt”

SpotifyStreaming

Fröken Snusk och Rasmus Gozzi. Foto: TT och Press.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Streamingjätten uppges utreda om epadunksstjärnan har köpt streams.

Misstankarna runt musikproducenten Rasmus Gozzi och artisten Fröken Snusk bara växer. För ett tag sen togs flera av deras mest kända låtar, bland annat Rid mig som en dalahäst, bort från Spotify. Varför de togs bort har ännu inte förklarats helt men Spotify kommenterade händelsen med att låtar kunde försvinna om tjänsten “upptäckte manipulerade streams”. Just de låtar som det handlar om har haft ett märkligt lyssningsmönster, vissa dagar har de streamats flera hundra tusen gånger, för att sedan falla tillbaka i lyssningen dagen efter. 

Igår kunde vi berätta att musikdistributören Amuse, som var de som la upp låtarna åt Rasmus Gozzi och Fröken Snusk, avbrutit sitt samarbete.

“Vi arbetar tätt med streamingtjänsterna och tar alltid ner berörda releaser på begäran av dem”, sa bolaget kommunikationschef Sofia Green till Dagens Nyheter.

Nu uppger tidningen Aftonbladet att Spotify länge har haft misstankar mot Rasmus Gozzi och att det pågår en stor utredning runt honom.
“De har haft stora problem med manipulerade streams och Spotify ser jätteallvarligt på det hela”, säger en anonym källa till Aftonbladet.

Både Aftonbladet och Breakit har sökt Rasmus Gozzi för en kommentar.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer