Sök

Ebba Buschs nya techkärlek – toppchefen på Spotify

Spotify

Toppchefen ska vara näringsministerns nya kärlek. Foto: Press/TT

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Näringsministern uppges vara tillsammans med höjdare på den svenska streamingjätten.

Att det finns kärlekspar inom det svenska näringslivet har vi på Breakit uppmärksammat tidigare. Vi har till exempel Nina och Sebastian Siemiatkowski, Pernilla och Niclas Nyrensten och Linnea Kornehed Falck och Robert Falck (här kan du kolla in flera)

Det finns också kopplingar mellan politiken och näringslivet där till exempel den förre s-politikern Ulrica Messing sedan länge är gift med New Waves vd Torsten Jansson. 

Men kärlekskopplingarna mellan politiken och techvärlden har varit svagare. Men det kanske har blivit annorlunda nu. Iallafall om vi får tro de uppgifter som Expressen publicerade på torsdagsförmiddagen. De uppger nämligen att näringsministern, tillika vice statsminister, Ebba Busch, har ihop det med Spotify-toppen Niklas Lundberg. Han har titeln Head of music business på Spotify och har varit anställd på bolaget sedan 2009 enligt hans egen linkedin-sida. Nyligen flyttade han hem från New York efter att ha bott där sedan 2012. Niklas Lundberg är son till den åländske mångmiljonären Magnus Lundberg.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer