Sök

Baemingo dubblar och gör sitt första förvärv: “Nyckelkomponent”

Baemingofintech

Faje Gani, Micha Vlad och Joar Wilk, grundare Baemiingo. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Baemingo har lockat kunder som Vapiano och Brasserigruppen. Nu köper de en branschkollega och berättar om hur de lyckades dubbla omsättningen under fjolåret.

“Vi är otroligt stolta".

Baemingo är en uppstickare bland bolagen som utvecklar kassalösningar för restaurangbranschen. Grundare till bolaget är vd:n Faje Gani, tidigare Nordenchef för Twitters parnter Sellbranch, Renewed-grundaren Micha Vlad och Joar Wilk som ligger bakom bolagets teknik.

Nu meddelar bolaget att de dubblade sin omsättning 2023 – och att de kliver in i det nya året med ett förvärv av branschkollegan Autocall.

“Vi är otroligt stolta över att ha dubblat vår omsättning och att ha nått lönsamhet. Förvärvet av Autocall är en nyckelkomponent i vår strategi för tillväxt och kommer att ge oss den nödvändiga kompetensen och erfarenheten för att driva vårt företag framåt enligt våra ambitiösa planer”, skriver Faje Gani i ett pressmeddelande.

Den senaste årsredovisningen från Baemingo visar en omsättning på 8,5 miljoner kronor med ett rörelseresultat på minus 10,3 miljoner kronor. Men den sträckte sig bara mellan maj och december det året.

Enligt Baemingos egna siffror omsatte bolaget 10 miljoner kronor under 2022. Vilket alltså ökade till en omsättning på 20 miljoner kronor under fjolåret. Vad resultatet blev får vi inte veta men bolaget säger sig ha nått ett positivt ebitda-resultat (före skatt, ned- och avskrivningar) under årets sista månad. 

Det bolag som Baemingo förvärvar omsatte som jämförelse 3,5 miljoner kronor under 2022 med ett resultat strax över nollan.

Hakan Kardesoglu är vd för Autocall och han har följande att säga om affären:

"Autocall har en lång historia inom POS-branschen, och genom detta partnerskap med Baemingo ser vi fram emot att kombinera våra resurser och expertis för att skapa ännu större värde för våra kunder."

Baemingo uppger att de idag har över 400 kunder fördelade över Sverige, Storbritannien och Spanien. På sin hemsida lyfter de fram kunder som Brasserigruppen, Vapiano och Oh Poké.

Läs mer