Sök

Bekräftat: Wework stänger kontor i Stockholm

WeWorkProptech

Wework Malmskillnadsgatan.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Wework kommer forsätta att hyra ut kontor men i betydligt mindre skala än tidigare.


I mitten av december kunde Breakit avslöja att den krisande amerikanska kontorsjätten Wework tvingats göra ordentliga neddragningar i Stockholm. Samtidigt som bolaget i november förra året ansökte om konkursskydd i USA, så berättade den europeiska säljchefen Benjamin Samuels att det inte var något som skulle påverka Sverige.

Men redan månaden efter stod det klart att Weworks verksamhet på Malmskillnadsgatan 32 i Stockholm skulle stänga. Datumet var satt till den 15 januari, vilket hade kommunicerats ut till hyresgästerna via mejl.

Efter den stängningen skulle Wework fortsätta att hyra ut kontor på Regeringsgatan.

Då ville Wework inte kommentera uppgifterna om kontorsstängningen.

Nu bekräftar Wework för DI.se nedstängningen. Det är verksamheten som skedde i fastigheten Trollhättan 29 som försvinner, vilket motsvarade en yta på över 10.000 kvadratmeter. Det som blir kvar är verksamheten i Trollhättan 30, vilket motsvarar en yta på cirka 3.500 kvadratmeter.

Tidningen skriver också att AMF Fastigheter just nu söker efter nya hyresgäster till den aktuella.

”Det här strategiska beslutet är en del av vår tidigare aviserade plan om att skapa en hållbar kapitalstruktur och en lönsam affär på lång sikt. Vi är väldigt tacksamma för samarbetet med AMF Fastigheter, som har möjliggjort ett fortsatt givande partnerskap”, säger Weworks fastighetsdirektör Phuong Truong till Dagens Industri.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer