Sök

Efter den kapade värderingen – Apotea ökar omsättningen rejält

Apoteae-handel

Pär Svärdson, grundare och vd på nätapoteket Apotea. Foto: Press

Åsa Johansson

Åsa Johansson

Reporter

För några månader sedan skrevs värdet på Apotea ned – nu tar e-handlaren revansch och visar upp en omsättning som ökade med 500 miljoner kronor.

Nätapoteket Apotea ökade intäkterna rejält 2023. 

Omsättningen uppgick till 5,5 miljarder kronor, en ökning med 500 miljoner kronor från året innan. Det berättar bolaget om i ett pressmeddelande, där vd:n och grundaren Pär Svärdson att e-handeln fortsatt ha siktet inställt på tillväxt. 

”Under början av 2023 satsade vi mycket på att bygga ut vår logistik, automatisera och effektivisera vår hantering, något som verkligen gav resultat under hösten då vi äntligen kunde köra på för fullt. Vi kommer under våren att påbörja bygget av vårt nya logistikcenter i Varberg vilket är en förutsättning för framtiden och vår fortsatta tillväxt”, skriver Pär Svärdson i meddelandet. 

Resultatet nämns det dock inget om i pressmeddelandet. 

Att det råder tuffa tider på e-handelsmarknaden kan inte ha gått någon förbi – och Apotea har inte klarat sig från det försämrade klimatet. I höstas skrev investmentbolaget Creades ner värdet på Apotea, från 5,4 till 4 miljarder kronor.

Men det har varit mer medierapportering än så om e-handlaren den senaste tiden. 

För några dagar sedan rapporterades att den tidigare SBB-vd:n Ilija Batljan i det tysta har köpt in sig i Apotea. Backar vi bandet till december förra året skapades rubriker om att Fackförbundet Unionen stämmer nätapoteket efter att två chefer ska ha trängt sig in på ett fackligt möte om arbetsmiljön. 

Breakit söker Pär Svärdson.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer