Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Uppstickaren Gympak plockar in Jone Sølvik som ny vd: “En stor ära”

Jone Sølvik kliver in som ny vd på Gympak. Foto: Press/Montage.

Jönköpings-baserade Gympak vill göra det lättare för människor att få rätt mängd träning – nu plockar uppstickaren in en ny vd.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

asa@breakit.se

Reporter

Gympak, som för ett par år sedan gav sig in i tränings- och häslobranschen, flyttar om i toppskiktet. 

In kliver nu Jone Sølvik som ny vd, och tar över efter Tobias Lindberg. Det framgår av ett pressmeddelande.

Jone Sølvik, som senast hade en position som Head of Innovation och partner på KPMG, skriver i pressmeddelandet att “det är en stor ära” att få leda bolaget.

“Det ska bli spännande att tillsammans med ett fantastiskt och professionellt team få bygga ett globalt varumärke inom hälsa, kläder och tech”, skriver han. 

Tobias Lindberg, som är kvar som styrelseordförande, kommenterar nyrekryteringen: 

“Vi är otroligt glada och stolta att välkomna Jone till oss på Gympak. Hans gedigna erfarenhet, driv, stora hjärta och kompetens är precis vad vi behöver. Han kommer ta väl hand om de många möjligheter som ligger framför oss”, skriver Tobias Lindberg. 

Bolaget grundades 2022. Det kunde inte visa på någon omsättning det första året, utan endast ett minusresultat på 443.000 kronor. Gympak har, enligt pressmeddelandet, gjort flera kapitalrundor under året. 

Enligt företagets hemsida är den främsta kundgruppen bolag som vill göra skillnad för sin personals hälsa och välmående, och hotell som vill förbättra gästupplevelsen. Bolagets sortiment består bland annat av träningskläder, som exempelvis gäster på ett hotell kan hyra eller köpa. Gympak erbjuder även paket med träningsutrustning för kontor, hotellrum eller hemmet. Bolaget har även utvecklat en app med olika träningsvideor och kundanpassade erbjudanden.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer