Sök

Lime köper Sportadmin för nästan 150 miljoner – storägaren cashar in

Lime TechnologiesSportadminSaaS

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

SaaS-bolaget Lime köper upp Sportadmin som gör mjukvara för idrottsklubbar som MFF och BK Häcken.

Limes storägare Erik Syrén kan casha in på affären. Han är även storägare i det förvärvade företaget.

SaaS-veteranen Lime köper upp Sportadmin, ett bolag som gör mjukvara för idrottsklubbar och har allsvenska guldvinnaren MFF och BK Häcken på kundlistan. Den initiala prislappen på 85 procent av företaget landar på 149 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande. 

Limes styrelseordförande och största ägare Erik Syrén cashar in på affären. Han äger nämligen 9 procent av aktierna i Sportadmin. Han säljer hela sitt innehav i transaktionen och har inte varit delaktig i utvärderingen av eller beslutet om förvärvet, heter det. 

De resterande 15 procenten kommer enligt planen att köpas upp senast det tredje kvartalet 2027. Vad Lime kommer att betala för de avgörs av Sportadmins tillväxt och lönsamhet under tiden fram till dess. 

Malmöbaserade Sportadmin, med grundarduon Henrik Lehmann och Rikard Persson, har hittills lockat till sig över 1500 föreningar och en miljon medlemmar. Den preliminära omsättningen för 2023 uppgår till 46 miljoner kronor med en ebitda-marginal på 17 procent. 2022 omsatte Sportadmin 38,6 miljoner kronor och gjorde en förlust på 2,4 miljoner kronor. 

”Sportadmin har gjort en imponerande tillväxtresa och jag ser många likheter mellan oss som bolag. Vi sätter kunden i centrum, äger hela värdekedjan och fokuserar på lönsam tillväxt. Genom att leverera verksamhetskritiska lösningar med fokus på utvalda branscher skapar vi långvariga, lönsamma kundrelationer som vi kan vara stolta över”, säger Nils Olsson, vd och koncernchef för Lime.

Efter köpet kommer Sportadmin drivas som ett eget affärsområde inom Lime.

”Vi är jätteglada över att få bli en del av Lime. Vi har känt varandra en längre tid och upplever att vi är anmärkningsvärt lika när det kommer till kultur, värderingar och prioriteringar”, säger Sportadmins vd och grundare Henrik Lehmann. 

”Genom att tillföra Limes erfarenhet och kunskap inom sälj, marknad och produktutveckling skapar vi förutsättningar för en fortsatt fin tillväxtresa och jag ser otroligt stor potential i att få vara med och driva utvecklingen framåt tillsammans.”

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer