Sök

Last mile-bolaget Gordon värvar ny chef för att skala upp – från Instabee

Gordon deliveryBud och frakt
Lina Andersson är ny CPO på Gordon Delivery. Foto: Press

Lina Andersson är ny CPO på Gordon Delivery. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Hon ska hjälpa leverantören att skala upp ännu mer.

Gordon Delivery är last mile-bolaget som nischat in sig på leverans av kylvaror. Bolaget som grundades av Ali Ghoce har genom åren tagit in mängder av riskkapital. För ett par år sedan plockade uppstickaren in 150 miljoner kronor av Eequity. I höstas skrev vi att bolaget säkrat finansiering genom statligt stöd från Vinnova

Nu kommer nästa nyhet. Gordon stärker i ledningen genom att värva ny CPO, alltså chief people officer eller HR-chef. Lina Andersson kommer från ledande befattningar på bland annat ICA och kommer närmast från en liknande roll på Instabee. 

”Vi är mycket glada över att ha Lina med i vårt team. Hennes erfarenhet och expertis inom organisationsutveckling och HR-drivna förändringsresor kommer att vara mycket värdefull när vi fortsätter att växa och skala upp vår verksamhet”, säger Gordon-vd:n Ali Ghoce.

Lina Andersson säger i en kommentar att hon kommer att ansluta sig till ett otroligt starkt team.

”Bolaget är dessutom i en väldigt spännande fas med stor potential att utvecklas tillsammans med både befintliga och nya kunder. Det är en resa jag känner mig väldigt motiverad att vara med på”, säger hon.

Gordon omsatte 568 miljoner kronor med ett resultat på minus 29 miljoner kronor 2022. 

LÄS ÄVEN: Gordon-grundaren: ”Tufft att hela tiden jaga nya pengar – och samtidigt påvisa trygghet mot anställda"

Läs mer