Sök

Convendum ökar – så mycket omsatte bolaget ifjol: “Ett rekordår”

Convendumkontor

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Convendum-chefen avslöjar att koncernen ökade sin omsättning med 45 procent i fjol. Något som borde innebära att kontorshotellet närmar sig en halv miljard i omsättning.

Convendums grundare och vd Håkan Jeppsson har räknat på det mesta i utrullningen av kontorshotellet många enheter i Stockholm och Göteborg. Det framgår i Breakits stora intervju med Jeppsson från oktober

“Detta är ett numbers game – från när man ritar och projekterar, till hur man driftar enheter och inte minst hur man säljer in tjänsterna. Då är det många små detaljer”, konstaterade vd:n då.

I början av veckan skickade Convendum ut ett pressmeddelande där de kort konstaterar att blev “ett rekordår” med “kraftigt stigande omsättning”. Exakt hur det gått framgick däremot inte. Men nu avslöjar Convendums operationella chef Oscar Limbäck för Breakit hur mycket kontorshotellet egentligen växte ifjol.

“Vi har under 2023 ökat omsättningen med 45 procent jämfört med 2022, samtidigt som vi ser att beläggningstalen och antalet medlemmar stadigt går uppåt”, skriver han i ett mejl. 

Under 2022 omsatte Convendum cirka 341 miljoner kronor. Det borde innebära att koncernen under fjolåret omsatte närmare en halv miljard kronor.

“Från 2023 är vi glada över att vi dels fortsatt att växa på vår hemmamarknad, och vi märker att vi har en attraktiv och efterfrågad produkt för både små och stora företag. Vi är också glada över lanseringen av vår office management-produkt och hur vi breddade vårt tjänsteutbud med en rad produkter för stora företag och gick från att vara en coworking-aktör till en aktör som tillhandahåller Office as a Service”, skriver Oscar Limbäck.

Fanns det några utmaningar under fjolåret?

“Utmaningar under 2023 var osäkerheten i omvärlden och den stigande inflationen, något som vi tror och hoppas kommer att stabilisera sig under 2024 och framåt.”

Hur resultatet för 2023 landade vet vi däremot ännu inte. Under 2022 landade förlusten i koncernen på nästan 70 miljoner kronor

LÄS MER: Möt doldisen Håkan Jeppsson som byggt upp Convendum: “Detta är ett numbers game”. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer