Sök

Elon Musk får kalla handen av MrBeast: “Du har inte råd"

XSociala medier

Elon Musk och Jimmy "MrBeast" Donaldson.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Han är världens rikaste. Men det räcker inte för att locka världens största Youtuber att dela med sig.


Elon Musk har försökt få Youtubes största stjärna, MrBeast, att dela sina videos på X – men fått nobben. Det skriver affärstidningen Fortune.  

För de som inte känner till MrBeast, eller Jimmy Donaldson som han egentligen heter, så är han känd för sina extrema utmaningar, till exempel den senaste där han tillbringat en vecka i isoleringscell. Han har också frikostigt delat ut pengar, till främlingar eller i samband med lekar. Även om jämförelsen haltar något så kan man beskriva honom som en mix av svenska Mauri Hermundsson och Joakim Lundell – fast med enorm budget. Förra året tjänade han 82 miljoner dollar på sitt youtubande, som följs av 225 miljoner människor.

I helgen uppmanade MrBeast användare att kolla in hans senaste video i ett inlägg på X. En följare svarade att han borde dela klippen på X också varpå Elon Musk hakade på med ett “yeah”.

Elon Musk har inte gjort någon hemlighet av att han vill göra om plattformen, öka lönsamheten och att video är ett ben som han vill utveckla. 

Men försöket att få MrBeast att dela med sig av innehåll på sajten (och då inte ens exklusivt) fick kalla handen. 

MrBeast svarade Elon Musk direkt: 

“Mina videos kostar flera miljoner att skapa och även om de skulle få en miljard visningar på X så skulle X inte kunna betala en fraktion av priset.”

Aj!

Youtube-stjärnan fortsatte med en lite öppnare approach.

“Jag är villig att testa grejer när ni på riktigt har fått igång hela monetiseringen.”

I september sa X vd Linda Yaccarino att plattformen hade betalat nästan 20 miljoner dollar till innehållsskapare på plattformen. Det beskedet välkomnades av många men utgör faktiskt bara en fjärdedel av var MrBeast tjänade förra året.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer