Sök

Första rapporterade olyckan med Teslas Cybertruck

TeslaFordon

Teslas "monsterbil" visades för första gången upp för fyra år sedan. Foto:TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Nu rullar de futuristiska bilarna ut till kunderna. Och åtminstone en har rullat in i en annan.

Kommer ni ihåg när Elon Musk skulle visa hur Teslas nya satsning Cybertruck var i stort sett oförstörbar och han råkade krossa dess skottsäkra fönster under presentationen?
Drygt fyra år har gått sedan den futuristiska bilmodellen avslöjades för omvärlden. Men nu har de första fordonen rullat ut till kunderna i samband med ett evenemang i Austin, Texas, skriver The Verge

Och redan nu har den första olyckan rapporterats med en Cybertruck, skriver techsajten som har fått uppgifterna bekräftade av polisen i Kalifornien. En Cybertruck av 2023 årsmodell, med tre passagerare, ska ha blivit påkörd av en Toyota Corolla nära Palo Alto.

Tesla-bilen har ifrågasatts för sin design och vilka konsekvenserna skulle bli om bilen kolliderade med en annan bil eller fotgängare. Den rapporterade olyckan verkar dock ha varit lindrig. Ingen passagerare ska ha blivit allvarligt skadad. 

Den billigaste Cybertrucken finns inte till försäljning för allmänheten ännu. Den dyrare, en så kallad “Cyberbeast”, kan kosta upp emot motsvarande 1 miljon kronor.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer