Sök

Footway känner sig redo – vill rösta om rekonstruktionsplanen

Footwaye-handel

Daniel Mühlbach, vd Footway. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Har ansökt om planförhandling i Solna tingsrätt.

Footway befinner sig sedan juli i år i en företagsrekonstruktion. E-handelsbolagets kassa hade börjat sina och månader innan beslutet om rekonstruktionen hade meddelats så kunde vi på Breakit rapportera om de många krav mot bolaget som skickats in till Kronofogden.

I augusti berättade rekonstruktören Nils Åberg om hur Footway skulle kunna undvika konkurs och kliva ur rekonstruktionen innan året var slut.

Några månader senare, i november, presenterade Footway en preliminär rekonstruktionsplan.

Idag, torsdag, har Footway ansökt om en planförhandling hos Solna tingsrätt där man ska rösta om att godkänna rekonstruktionsplanen. Enligt ett pressmeddelande från Footway har deras plan stöd av en bred majoritet av borgenärerna. Enligt planen ska Footway betala en skuldnedskrivningslikvid på 70 miljoner kronor i slutet av det första kvartalet nästa år.

"Sedan början har jag varit optimistisk och haft stor tilltro när det gäller bolagets framgång i rekonstruktionsarbetet”, säger rekonstruktören Nils Åberg.

“Bolaget har genomfört betydande effektiviseringar och fortsätter att genomföra förändringar med en äkta strävan att förbättra. Borgenärerna har visat väldigt stor förståelse för bolagets situation, och vi har nu säkrat stöd för rekonstruktionsplanen från en majoritet av borgenärerna. Därför lämnar vi nu in ansökan om planförhandling.”

Footway ska bland annat ha förbättrat sitt kassaflöde, gjort effektiviseringar med hjälp av AI och halverat sin lagerbindning. Något som de ser som en viktig milstolpe under rekonstruktionen.

“Vi är tacksamma för det stöd och förtroende som våra partners, leverantörer, kunder och kollegor har visat oss under denna tuffa period. Vi ser hoppfullt på framtiden och strävar efter att fortsätta skapa värde för alla intressenter”, säger Daniel Mühlbach, vd för Footway i pressmeddelandet.

Footway-koncernen driver flera e-handelssajter, bland annat Sportamore, Caliroots, Stayhard och Footway.

Läs mer