Sök

Eequity stänger sin femte fond – har tagit in två miljarder kronor

eEquityriskkapitale-handel

Patrik Hedelin, medgrundare av Eequity. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Riskkapitalbolaget ska ösa kapital över nya e-handelssuccéer och trotsa motvinden med AI:

“Det här gör att vi kan höja vår lönsamhet dramatiskt.”

Riskkapitalbolaget Eequity fokuserar på e-handel och tech. Nu har det tagit in cirka två miljarder kronor för att kunna investera i fler potentiella succéer och stänger det sin femte fond i ordningen. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Sedan starten 2010 har Eequity investerat i 40 bolag varav 20 är avyttrade och 20 bolag finns kvar i de olika fonderna. Bland bolagen som har fått investeringar märks varumärken som Aim’n, Chimi Eyewear, Sweef, John Henric, Lavendla, PregLife och Gorden Delivery.

Med den senaste fonden har Eequity gjort investeringar i SaaS-bolaget Mediatool och Macade, ett DTC-bolag som säljer sina egna produkter inom golfkläder globalt med störst omsättning i USA. 

Eequity-medgrundaren Patrik Hedelin säger att riskkapitalbolaget med sin nya fond fortsätter att investera i gränslandet mellan teknik och detaljhandel, inklusive företag med fysiska produkter, digitala tjänster och mjukvara. 

“Vi tror mycket på Eequity-familjen där vi kan arbeta intensivt med en typ av bolag att hjälpa varandra för att skala upp bolagen globalt. Vi har sett ett stort värde i att dela mycket kompetens och erfarenhet på ett strukturerat sätt inom familjen.”

Just nu ligger fokuset inom gruppen på AI, som Eequity tror kommer att vara nästa stora revolution.

I en intervju med DI utvecklar Patrik Hedelin hur AI kan effektivisera portföljbolag som Zoo.se.

”Tidigare gjorde vi mycket produktfotograferingar, Zoo.se fotade hundvalpar i fotostudio. Nu skapar vi alla bilderna på hundarna med hjälp av AI”, säger han. 

Samma sak gäller med bakgrunder för Aim’n. Det är ett mycket snabbare och billigare sätt att arbeta, enligt Patrik Hedelin. 

“Det här gör att vi kan höja vår lönsamhet dramatiskt.”

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer