Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Northbaze group köper Skalhuset.se

Henrik Sundholm, vd på Skalhuset.se. Foto: Press / Skärmklipp

Bolaget bakom Jays och Kavaj köper mobilskalsbutiken Skalhuset.se.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Med sin e-handel Skalhuset har vd:n och ägaren Henrik Sundholm byggt en affär som omsatte 97,6 miljoner kronor under räkenskapsåret som slutade i juni i år. Det var en ökning från 86,7 miljoner kronor året innan och från 73,7 miljoner året innan dess. 

Efter flera år av kraftigt ökad omsättning har aktören Northbaze Group fått upp ögonen för bolaget. Det är Ehandel.se som först uppmärksammade att Northbaze har köpt upp Skalhuset i en affär som värderar bolaget till 8,5 miljoner kronor. 

Henrik Andersson är vd på Northbaze Group och kommenterar affären så här i ett pressmeddelande:

“Affären är ett naturligt steg i vårt arbete med ökad lönsamhet, större volymer och effektivitet. Vi undersöker kontinuerligt möjligheter till lönsamma förvärv, i och utanför branschen.”

Av den totala summan kommer 4 miljoner kronor att betalas med aktier i Northbaze, enligt pressmeddelandet.

Under 2024 planerar Skalhuset att kliva över 100 miljoner kronor i omsättning och rörelseresultatet ska landa på 4 miljoner kronor enligt planen. Under det senaste räkenskapsåret var rörelseresultatet minus 0,6 miljoner kronor.

“Vi ser ett stort värde i att nyttja vårt automatiserade lager för att hantera större volymer och få ytterligare exponering av bolagets e-handelsplattform”, säger Henrik Sundholm i pressmeddelandet. 

Northbaze omsatte 168 miljoner kronor under 2022. De äger idag varumärken som Jays, Copter, Krusell och Kavaj enligt Ehandel.se.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer