Sök

Elon Musks robot gick till våldsam attack mot Tesla-ingenjör: “Blodspår”

TeslaFordon

Robot gick till våldsam attack mot Tesla-ingenjör. Foto: TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Roboten slog sina metallklor i ingenjörens rygg, enligt ögonvittnen.

En ingenjör vid Teslas gigafabrik i Austin i Texas attackerades av en robot, avslöjas det nu i samband med att arbetsmiljön på Elon Musks fordonsbolag hamnat under lupp. 

Det är den brittiska tabloiden Daily Mail som skriver om händelsen som dokumenterats i en incidentrapport och där två ögonvittnen berättar om hur en kollega blev attackerad av en maskin designad för att plocka upp nyligen formade aluminiumdelar till elbilarna. Attacken inträffade 2021. 

Det som ska ha hänt är att roboten slog klorna i den anställdas arm och rygg, vilket ska ha lämnat “ett spår med blod” på fabriksgolvet. Enligt kollegorna fick mannen ett öppet sår på armen. Tesla menar å sin sida att incidenten ledde till “noll” sjukskrivningsdagar.

Den attackerade mannen ska ha försökt brotta sig loss från robotens grepp, och till slut stoppades attacken när en kollega hittade en nödstoppsknapp. Roboten släppte då ner mannen i en ränna för aluminiumskrot.

Arbetsmiljön på Tesla är under granskning. I Sverige har den bland annat aktualiserats av striden för kollektivavtal.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer