Sök

Backas av Peter Settman – nu kliver medietoppen Linda Palmgren in i Voyd

VoydStreaming

Peter Settman, Linda Palmgren. Foto: TT/Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Den svenska streamingtjänsten satsar på global expansion. Efter att ha fyllt kassan med 20 miljoner kronor värvar Voyd den tidigare mediechefen Linda Palmgren till bolaget.

Den svenska streamingtjänsten Voyd låter artister och aspirerande stjärnor använda plattformen för att sända tv. Tittarna köper en biljett via tjänsten och får tillgång till materialet.

I slutet av november noterade vi att bolaget fyllde kassan med nästan 12 miljoner kronor i en nyemission. Bolaget värderades till 55,9 miljoner kronor, exklusive de nya pengarna, i affären, enligt ägardatatjänsten Eivora. 

Nu växlar Voyd upp igen. Streamingbolaget tar in Bauer Medias tidigare vd Linda Palmgren i styrelsen. 

“Voyds satsning på en videoplattform med välproducerat kreatörsdrivet streaminginnehåll är helt rätt i tiden”, säger hon i ett pressmeddelande.

Voyds vd Jesper Prim säger att värvningen återspeglar bolagets höga ambitioner. 

Hennes erfarenhet och expertis i kombination med en djup förståelse för medielandskapet kommer hjälpa oss att utveckla vår affär och ta nya marknadsandelar”, säger han. 

Voyd siktar på global expansion och har totalt tagit in 20 miljoner kronor under 2023. Bolaget backas bland annat av riskkapitalbolaget Simplexity Partners med Peter Settman i spetsen.

Förra året omsatte Voyd 1,2 miljoner kronor med en förlust på cirka 20,7 miljoner kronor. Det kan jämföras med en omsättning på 2,95 miljoner kronor och en förlust på ungefär 20,5 miljoner kronor året innan.

Sedan starten har Voyd tagit in 86,2 miljoner kronor.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer