Sök

Annonssamarbete med Sweef

Satsa på titeln ”Sveriges snyggaste kontor 2024”

SweefKontorsmiljöInredning

Jeanette Alm Högman, Sweef.

Hannah Runsten

Dags att fixa till kontoret så att både medarbetarna längtar efter att komma dit och för att öka förutsättningarna för att skapa magi på arbetsplatsen? Då finns några punkter att ta fasta på.

När hybrid- och distansarbete hört till vanligheten ett tag är det nu allt fler som återigen värderar tiden på kontoret högre. Enligt Jeanette Alm Högman, inredare, företagssäljare och projektledare på hajpade möbelföretaget Sweef (som dessutom tog hem priset som Årets Scaleupraket 2023 under Breakit Scaleup Day i Stockholm), har du mycket att vinna på att tänka till hur du inreder kontoret för att på riktigt lyckas skapa arbetsplatsen där projekt och satsningar tar fart.

Höj mysfaktorn

Jeanette Alm Högman förklarar att du i grunden bör sträva efter att skapa en harmonisk atmosfär du inte vill lämna, och undvika att inredningen blir allt för steril.

”Det är såklart viktigt att det finns bra, ergonomisk arbetsutrustning. Men du vill samtidigt skapa den där behagliga platsen där man trivs och det finns zoner för olika arbetsmoment. Man ska exempelvis kunna sitta i en skön soffa och arbeta eller ta fredagsbubblet, omgiven av växter, former, färger, behagligt ljus och andra mjuka värden.”

Entrén är en av de platser du bör se över lite extra, menar inredaren. Här ska man få en välkomnande känsla – gärna med hjälp av en iögonfallande ”wow-möbel", karaktäristisk för er bransch eller varumärkesidentitet.

”Har ni utrymme i entrén är en modulsoffa en väldigt bra och användbar möbel. Den kan ni bygga om och bygga till beroende på hur och var den placeras. En sådan soffa kan också växa med er genom att kompletteras med fler moduler.”

Hajen är en modulsoffa som kan kompletteras och byggas om för att passa perfekt i olika sammanhang. 

Kraft i färg och form

Att använda färger och former i inredningen bidrar till att skapa en ombonad känsla på kontoret. Och det måste inte innebära en färgexplosion.

”Det behöver inte vara starka färger. Att använda dova toner och få in färg på ett mer subtilt sätt går lika bra.”

Jeanette Alm Högman menar att det också finns värden i att se över vilka färger du använder i valda sammanhang då olika färger stimulerar olika sinnen.

”Orange exempelvis, påverkar kreativiteten och boostar skapande samt bidrar till att sätta i gång processer.”

Det är där du håller de sylvassa pitchmötena

Det kan också finnas en poäng i att inreda en avdelning eller ett konferensrum i blått – som inger självförtroende och står för seriositet.

”Det är där du håller de sylvassa pitchmötena eller presenterar bolaget.”

Ska du skapa en plats för återhämtning, som ett vilorum eller en soffgrupp, är grönt färgen du ska ta fasta på.

”Grönt inger lugn och ger en behaglig känsla. Här bidrar även växter.”

Olika färger och former bidrar till att skapa en ombonad känsla och kan stimulera olika sinnen. 

En röd tråd

För att få en smakfull och genomtänkt helhet bör det finnas en genomgående röd tråd i kontorsinredningen, bara fantasin sätter gränser. Det kan exempelvis handla om att spinna på varumärkets grafiska profil, färger och former. En annan väg att gå är att inreda utifrån teman.

”Här kan ni exempelvis gå tillbaka till bolagets syfte och hitta relaterade element eller benämningar som kan återfinnas i olika delar av lokalen. Det kan handla om besläktade namn och teman för olika konferensrum, eller ett visst grafiskt inslag som kommer igen i olika delar av lokalen.”

Hos Sweef skräddarsyr man alltid inredningslösningar tillsammans med kunderna. Ett lika roligt som tacksamt jobb, enligt Jeanette Alm Högman.

”Det roligaste i mitt jobb är att åka ut på kundbesök och få se det färdiga resultatet på plats. När jag varit med från första vision till målbild. Tack vare vårt breda sortiment så blir inget kontor det andra likt.”

Hos Sweef skräddarsys samtliga inredningslösningar.

Sweef skapar ditt drömkontor genom:

Rådgivning och förslag på möblemang utan mellanhänder

Paketering av förslag med hjälp av planritning och 3D

En skräddarsydd lösning baserad på hundratals färg- och tygval, med möjlighet att matcha er grafiska profil

Flexibla frakt- och betalningslösningar med möjlighet till leasing

Vill du få inspiration och hjälp att skapa drömkontoret? Här kan du se vad Sweef kan hjälpa till med!

Läs mer