Sök

Topp 10 – här är årets mest lästa artiklar (högt och lågt utlovas)

Här är några av alla som ni var riktigt nyfikna på. Foto: Press/TT/Montage

Breakit

Breakit

Det är högt och lågt, långt och kort – och väldigt blandat på topplistan över årets mest lästa artiklar.

Har du koll på vilka artiklar som lockat till mest läsning under 2023? Nu har vi grävt i statistiken och plockat fram årets topp 10-lista. 

Håll till godo! (Nyfiken på vilka premium-artiklar som lockat flest? Den listan hittar du här).

Körde elsparkcykel berusad – blir av med körkortet (och får dryga böter)

En kvinna och en man stoppades av polis i en nykterhetskontroll i Mariestad. Både mannen och kvinnan hade alkohol i utandningsluften – och blev både av med körkorten och fick dryga böter, 28.000 respektive 18.000 kronor. Något Mariestads-tidningen var först med att rapportera om.

En elsparkcykel räknas vanligen som cykel men då får den inte ha en motoreffekt på över 250 watt. När polisen undersökte elsparkcyklarna upptäckte de att de hade en kapacitet på över 1.000 watt. De anses därför inte vara en elsparkcykel utan en moped och det innebär att paret var skyldiga till rattfylleri.

Här kan du läsa mer.

Techton of Sweden i konkurs – Joakim Lundell och Danjal Kanani i ägarkretsen

Techton of Swedens padelracket gick åt som smör i solsken under padelhajpen. Men det var då det. I februari gick bolaget i konkurs och bland aktieägarna fanns flera profiler med stort P.

Läs mer här.

Reforma såg röda siffror för första gången på 10 år: ”Över en natt sjönk efterfrågan rejält”

Reforma agerar i det segment som pekats ut som kanske allra tuffast inom en allmänt skakig e-handel – möbler och inredning. Och det har bolaget sannerligen märkt av.

2022 blev historiskt, på det dåliga sättet. Siffrorna lyste för första gången på 10 år i illrött.

För Breakit berättar grundaren Linnea Sweijer om den tuffa tiden, varför hon är nöjd med att inte ha tagit in kapital och vad bolaget har gjort för att lyckas vända trenden.

Här hittar du hela artikeln.

Lovade “gratis för alltid” – nu tar Bokio betalt för allt (och höjer priset)

I början av september började mejlen hagla in i Breakits inkorg – med tips från förbannade Bokio-grunder som kände sig lurade av bokföringsbolaget. 

Detta efter att Bokio gett besked om att företaget helt och hållet skulle skrota gratisversionen. Och i samma veva som gratisanvändarna hänvisades till alternativ som kostar höjdes också priset för den billigaste premiumtjänsten med 50 procent. 

Den här artikeln var den första av flera om kundernas raseri – som till sist fick Bokios medgrundare och vd Viktor Stensson att tala ut.

Läs mer här, här och här.

Gjorde 60 miljoner första året (sen sålde han) – nu ska han bygga något mycket större: “Börjat riktigt bra”

Som 21-åring drog Samuel Wennberg igång en e-handel – precis när pandemin bröt ut. Bara något år senare omsatte han över 60 miljoner, och sålde sedan bolaget.

I våras avslöjade han för Breakit att han är igång en ny storsatsning på en e-handelskoncern – med fokus på tech och synergieffekter.

"Jag tror att det är en stor fördel att dra igång i det här läget".

Läs hela intervjun här.

Samir Badran blev mäklare (men har hoppat av) – så går det för hans bolag

Samir Badran blev känd för en bredare allmänhet när han var med i Paradise Hotel. Tillsammans med Viktor Frisk blev han senare ännu kändare genom att ge ut musik och år 2015 vara med i Melodifestivalen. 

Med kändisskapet byggde han upp en influencerverksamhet och därför möttes det av viss förvåning när han meddelade att han skulle gå all in på att bli fastighetsmäklare 2020. 

Den karriären la han också ner nyligen och om vi kommer få se honom mer som influencer i framtiden är i nuläget oklart, men nu har iallafall årsredovisningen från bolaget som sköter hans medie- och influencerverksamhet dykt upp på Bolagsverket – så nu vet vi hur siffrorna för 2022 såg ut.

Läs mer här.

Netflix sänker priset över hela världen

Senast Netflix höjde priset på sin tjänst i Sverige var oktober 2021. Då fick användarna med ett premiumabonnemang börja betala 179 kronor i månaden, en ökning med drygt 18 procent. Även internationellt höjdes priserna. 

Sedan dess har Netflix, som tvingades säga upp anställda förra året, lanserat både ett billigare abonnemang med reklam på marknader och börjat jaga användare som delar konton.

Det amerikanska bolaget vill helt enkelt få fler användare som betalar för sig i en allt mer konkurrensutsatt marknad. Därför bestämde sig Netflix i februari för att sänka priset på fler än 30 av sina över 190 marknader. 

Här kan du läsa mer.

Margaux Dietz miljonsmäll – både omsättning och resultat rasar

Slutet av 2022 blev stormigt för influencern Margaux Dietz efter att han publicerad en vlogg med en tillsynes utslagen man utanför lägenhetsdörren. En kritikstorm blossade upp och flera stora varumärken avbröt alla samarbeten med influencern. Så hur gick det egentligen för henne rent ekonomiskt? Bokslutet visade att tiderna har varit bättre.

Läs mer här.

Fackets tillbakakaka till Musk: ”Galenskap att inte skriva på”

Turerna har varit många i fajten facket vs Tesla – och vid tiden för denna sammanfattning syns ännu ingen lösning. Vill du få bättre koll på allt som hänt? Läs denna sammanfattning. Av alla artiklar vi skrivit på temat så är fackets tillbakakaka överlägset mest läst (kan valet av rubrikord kanske ha spelat in?).

Läs mer här!

Knut Frängsmyr lämnar vd-rollen på Avanza – efter en vecka

Det hann bara gå en vecka på nya jobbet innan Avanzas nya vd, tillika Klarna-veteranen, Knut Frängsmyr tvingades kasta in handduken och vinka adjö. Beslutet togs efter en dialog med Finansinspektionen, FI, där tidigare böter i samband med en ombyggnation av Knut Frängsmyrs privatbostad spelat en stor roll. 

Här kan du läsa mer.

Läs mer