Sök

Elon Musks plan – göra cybertrucken till en cyberbåt

TeslaHårdvara

Elon Musk. Foto: TT

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Ska släppa en modifikation.

Det tog några år innan Elon Musks säregna Cybertruck slutligen kunde levereras till de väntande kunderna. Cybertruck visades upp första gången 2019 men det var först i november i år som bilarna började rulla på vägarna. 

Problemet med vägar är att de förr eller senare tar slut.

De goda nyheterna för alla som vill kunna köra längre än vägen räcker är att det snart kommer att vara möjligt.

Elon Musk har nämligen meddelat på X att Cybertruck snart kommer att kunna modifieras för att användas som båt. Det skriver Business Insider med hänvisning till entreprenörens konto på X.

“Vi kommer att erbjuda modifieringar som gör att Cybertruck kan färdas minst 100 meter på vattnet som en båt. Det är främst dörrarnas tätningar som behöver uppgraderas”, skriver han på det sociala mediet.

Business Insider skriver också att Cybertrucken finns med i nästa avsnitt av Jay Leno’s Garage och där ska Teslas vice president Lars Moravy ha beskrivit hur bilen faktiskt skulle kunna användas som en båt. Och att Elon Musk ville att den skulle kunna användas som båt.

“Om du är kreativ, och om du vill, så skulle du kunna lista ut hur du sätter en utombordare i uttaget här, sätter på den från din skärm och åker iväg i din båt”, säger han i ett klipp som delats på X.

Läs mer