Sök

Tele2:s drag – säljer Viaplays största paket för billigare pris

ViaplayTele2Medier

Foto: TT

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

En dag efter att Viaplays prishöjning meddelats kliver konkurrenten Tele2 ut med ett erbjudande där nya kunder kan få samma innehåll – för nästan halva priset.

Viaplay har tvingats genomföra flera drastiska förändringar för att bolaget ska överleva, där den största blir en tänkt kapitalrunda på 4 miljarder kronor. Om Viaplay lyckas med sina förhandlingar skulle det också innebära att PPF Group och Canal+ blir bolagets största ägare.

Men Viaplay har också tvingats sälja några av sina produktioner. Igår kom dessutom beskedet att de höjer priset på sitt största abonnemang från 549 till 699 kronor.

Redan förra veckan ska konkurrenten Tele2, som har ett avtal med Viaplay där de kan sända deras filmer, serier och sport, gått ut med att Viaplay skulle höja priset. Anledningen var att de också skulle höja priserna med hänvisning till Viaplay. Det rapporterade Göteborgsposten som också skriver att Viaplay vid tillfället inte ville kommentera höjningen.

Men Tele2 har inte bara avslöjat Viaplays prishöjning innan de själva ville gå ut med nyheten. Idag har Tele2 också skickat ut ett erbjudande som gör att nya kunder kan få tillgång till Viaplays största paket för bara 399 kronor i månaden i tolv månader. 

Eller ett “otroligt pris på exklusiv sport” som Tele2 själva kallar det i mejlet.

Det är genom ett erbjudande på Tele2:s största paket som användarna inte bara ska få Viaplay Total utan även ska också få filmer och serier från andra streamingtjänster. 

Tele2 lyfter specifikt fram att Viaplay Total ingår i paketet. Till ett pris som alltså är betydligt lägre än det som Viaplay själva nu vill sälja sin tjänst för.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer