Sök

Haglöfs får ny ägare – köps upp av riskkapitalbolag

Haglöfse-handel

Fredrik Ohlsson, vd för Haglöfs. Foto: Press/Montage

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Den svenska klassikern får ny ägare – i Hongkong.

Den svenska outdoorjätten Haglöfs har fått lite oväntat uppmärksammat i media den senaste tiden. Anledningen är att gängkriminella, som ofta har en dragning till lite mer exklusiva plagg, verkar ha fattat tycke för det som en gång i tiden mest var något för friluftsmänniskor.

Bolaget själv har slagit ifrån sig gängkopplingen och menar att den är överdriven.

Men nu får iallafall bolaget en ny ägare när det Hongkong-baserade riskkapitalbolaget Lionrock Capital köper Haglöfs från japanska Asics.

“Vi är förväntansfulla inför att starta ett nytt kapitel med Lionrock som vår ägare och ser fram emot att bli en del av Lionrock-familjen”, säger Fredrik Ohlsson, vd för Haglöfs i ett pressmeddelande.

Haglöfs grundades redan 1914 och omsatte förra året över 920 miljoner kronor med en vinst på 16,7 miljoner.

Lionrock investerar i snabbväxande konsumtionsbolag och har verksamhet både i Asien och i Europa. Bland portföljbolagen finns bland annat klassiska skovarumärket Clark's.

“Haglöfs passar sömlöst in i vår portfölj och visar vårt engagemang för att förvärva välkända varumärken med förstklassiga produkter”, säger Daniel Tseung, grundare på Lionrock.

Han fortsätter:

“Vi är glada över att ge oss ut på en ny resa med bolaget för att accelerera deras tillväxt både i Europa och på andra marknader".

LÄS MER: De rider på den gröna vågen – här är de 15 vassaste outdoor-utmanarna

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer