Sök

Caia avslöjar senaste siffran – försäljningen sköt i höjden igen: ”Inte blyga”

Caia cosmeticse-handelSkönhet

Bianca Ingrosso. Foto:TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Bianca Ingrossos skönhetsimperium fortsätter att öka. Förra året tog bolaget ännu ett häftigt kliv – och omsatte över en halv miljard kronor.

Det avslöjar grundaren och vd:n när de gör sig redo för att lägga världen för sina fötter.

Caia ska ut i världen. För ett par veckor sedan skrev vi att Bianca Ingrossos skönhetsimperium ska expandera till Storbritannien och USA. Det är med anledning av det som entreprenören intervjuas i Business Insider – och som Caia passar på att avslöja sina senaste siffror. 

Bolagets vd Johanna Eriksson Hamrén berättar att bolaget omsatte mer än 50 miljoner dollar 2023, vilket motsvarar över 540 miljoner kronor. Det är en ökning med 30 procent på årsbasis.

Caia Cosmetics omsatte 408 miljoner kronor 2022 med ett resultat på 128 miljoner kronor.

När Verdane fick in som majoritetsägare i Caia Cosmetics 2020 värderades bolaget, som Bianca Ingrosso startade med Vanessa Lindblad, Mikael Snabb och Jesper Matsch, till 505 miljoner kronor. Till Business Insider säger Bianca Ingrosso – som för den internationella publiken presenteras som Sveriges Kim Kardashian – att hon tror att Caia kan ta en marknadsandel globalt.

”Caia är så mycket större än vad jag är och jag är inte ens med i kampanjerna, åtminstone inte i alla”, säger hon. 

Caia-vd:n Johanna Eriksson Hamrén tillägger att Caia har varit framgångsrika i Tyskland, där Bianca Ingrosso inte är ett influencernamn. 

”Vi kommer passa perfekt i Storbritannien och USA eftersom vi inte är ett blygt bolag.”

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer