Sök

Hannah och Amanda lämnar Perfect Day – här är deras nya uppdrag

Perfect Day Media

Amanda Schulman, Hannah Widell och Björn Ulvaeus. Foto: Press/TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

De tar vid när grundarna lämnar.

Efter 12 år så kommer Hannah Widell och Amanda Schulman lämna över det operativa ansvaret i poddbolaget Perfect Day. Karolina Sandberg och Tove Barkestad tar över medan grundarparet kvarstår som strategiska rådgivare och ”tar även nya, mer kreativa och internationella roller” inom ägargruppen Pophouse, heter det.

”Sällan har jag jobbat med några mer kreativa krafter än Hannah och Amanda. Jag och resten av gänget på Pophouse är också djupt imponerade över Hannahs förmåga att lotsa Perfect Day Media genom det stålbad som medie- och kommunikationsbranschen befunnit sig i de senaste två åren. Bolaget visar sin högsta omsättning någonsin i år och det känns stabilt och tryggt att Karolina och Tove nu tar över. Jag ser fram emot att få mer tillgång till Hannah och Amanda i våra övriga, globala satsningar”, säger Per Sundin, koncernchef Pophouse.

"Att det är just Karolina och Tove som tar över Perfect Day Media känns extra bra för oss som grundare då vi har arbetat tillsammans under många år", säger Amanda Schulman

"Det finns inga personer i den här branschen som vi litar mer på, både vad det gäller deras kapacitet som yrkeskvinnor och som människor. 

Karolina Sandberg och Tove Barkestad kommer att dela på ledarskapet i bolaget. 

"Vi har under de senaste två åren tillsammans med Pophouse
tagit Perfect Day Media till en ny nivå", säger Hannah Widell.

"Vi är nu ett kreativt och framgångsrikt poddhus med Sveriges största poddar, har en utökadaffärsmodell och fantastiska medarbetare".

Perfect Day Media omsatte 87,9 miljoner kronor förra året med en rörelseförlust på 16,5 miljoner kronor. 

 

Läs mer