Sök

Hans esportsbolag backas av Zlatan – så mycket växer det

Challengermodee-sport

Zlatan Ibrahimovic, Robel Efrem, Jack Ma, grundare Alibaba

Breakit / Eivora AI

Breakit / Eivora AI

Esportbolaget Challengermode ökade omsättningen rejält men dras fortfarande med tung förlust.

Esportbolaget Challengermode, grundat av Robel Efrem, har nyligen lämnat in sitt bokslut som visar en ökad omsättning men fortsatta förluster. Bolaget, som utvecklat en turneringsplattform inom e-sport för både vanliga spelare och aspirerande lag, har växt med hjälp av investerare som Alibabas eWTP Innovation Fund, Back in Black, GP Bullhound, Zlatan Ibrahimovic och Telia Ventures.

För räkenskapsåret som sträcker sig från april 2022 till och med mars i år rapporterade Challengermode en omsättning på 11,7 miljoner kronor, en ökning med över 60 procent från föregående år. Förlusten för året uppgick till minus 64,6 miljoner kronor jämfört med föregående års minus 65,4 miljoner kronor. 

Challengermode har sedan starten tagit in 281 miljoner kronor och värderas i dagsläget till nästan 125 miljoner kronor, enligt ägardatatjänsten Eivora. 

Det här är en artikel som är skapad med hjälp av AI. Har du frågor eller synpunkter om den här artikeln? Mejla ai@breakit.se – våra AI-artiklar utvecklas löpande.

Läs mer