Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Björn Lundén fortsätter shoppa bolag – nu för att stoppa gängen

Ulf Svensson, vd Björn Lundén

Snabbväxaren handlar igen:

“Vi vill göra det enklare för fler företag att göra sin del av jobbet för att stoppa organiserad brottslighet”, säger Ulf Bokelund Svensson.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

I början av oktober pratade vi med Ulf Bokelund Svensson, vd för Björn Lundén som säljer molnbaserade bokföringssystem. Vi kunde då avslöja att de hade fått ett tillskott på 600 miljoner kronor från huvudägaren Main Capital. Pengarna skulle användas för att köpa bolag, och det fanns mer att hämta. 

“Det finns i princip ingen övre gräns för hur mycket pengar vi kan få från Main Capital, de är kapitalstarka. Men självklart krävs det ju att vi hittar rätt objekt och till rätt pris”, sa Bokelund Svensson då.

Och nu har det hänt. 

Björn Lundén köper SaaS-bolaget Due Compliance som gör verktyg för riskbedömning, penningtvättsbedömning och det som kallas KYC (know your customer).

“Redovisningskonsulter, advokater och fastighetsmäklare är några av de som spelar en viktig roll i bekämpningen av penningtvätt”, säger Ulf Bokelund Svensson i ett pressmeddelande.

“Genom förvärvet av Due Compliance vill vi göra det enklare för fler företag att göra sin del av jobbet för att stoppa organiserad brottslighet.”

Due Compliance har tagit fram sitt verktyg med hjälp av jurister och har i dagsläget haft 300 bolag som kunder. 

“Vi är stolta över att vi på ett par år har lyckats skapa och etablera ett unikt och ledande verktyg för KYC, i enlighet med svensk och europeisk lagstiftning”, säger Petter Flink, medgrundare och vd på Due Compliance. 

“Vi har nu hittat den perfekta partnern i Björn Lundén för att ta ytterligare steg i utvecklingen av vårt företag och nå ut med våra tjänster till ännu fler kunder och länder. “

Hur mycket affären är värd framgår inte av pressmeddelandet.

2022 omsatte Björn Lundén-koncernen 249 miljoner kronor, en ökning med drygt 120 procent med förvärven inkluderade. Resultatet före skatt blev ett minus på 137 miljoner kronor.

Due Compliance omsatte 8,3 miljoner kronor och gjorde en vinst på 3,3 miljoner kronor.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer