Sök

Stängdes av på livstid – välkomnas tillbaka av Elon Musk

TwitterXSociala medier
Triss i kontroversiella karaktärer: Alex Jones, Elon Musk och Andrew Tate. Foto:TT

Triss i kontroversiella karaktärer: Alex Jones, Elon Musk och Andrew Tate. Foto:TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Hävdade att massakern av 20 småbarn var bluff. Nu släpps han in i värmen igen.

Alex Jones och hans Infowars är välkomna tillbaka på X. Detta efter att X ägare Elon Musk låtit sina miljontals följare rösta om saken. Cirka 70 procent var för att släppa tillbaka Alex Jones, enligt omröstningen. 

Alex Jones sparkades ut på livstid för fem år sedan för att ha brutit mot plattformens regler om hat och trakasserier. Alex Jones har också spridit konspirationsteorier och desinformation kontinuerligt. Bland annat har han påstått att skolskjutningen på Sandy Hook, då 20 barn, 6- och 7-åringar, samt sex vuxna mördades av en beväpnad man, var en bluff. Han ansökte om konkursskydd förra året efter att en domstol kommit fram till att han ska betala en miljard dollar i skadestånd för lögnen. 

Alex Jones gjorde comeback på X genom att reposta ett meddelande från den lika delar kontroversiella influencern Andrew Tate – känd för allmän misogyni och misstänkt för mäniskohandel. 

Tate hyllade i sitt meddelande både Jones and X-ägaren Elon Musk. ”We're back", skrev han. 

 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer