Sök

Goatlane vill utmana modet på golfbanorna – får profiltung ägarlista

Goatlanee-handelMode

Carl Déman och Gustav Schauman, vd på Goatlane. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Gustav Schaumans modebolag Goatlane fyller kassan och värvar flera profiler till ägarlistan i sitt Goatlane. Nu står bolaget redo att lansera sin första klädkollektion.

De senaste åren har det kommit flera aktörer som vill höja modet på golfbanor världen över. Ett av dem är Svenska Macade som nyligen fick riskkapitalbolaget Eequity som delägare i en nyemission på totalt 65 miljoner kronor. Men Macade är långt ifrån ensamma ens i Sverige om att vilja göra golfbranschen moderiktig. Förra året kunde Breakit avslöja satsningen Goatlane från Gustav Schauman, som fick finansiell stöttning av bland annat Stronger-grundarna Henrik Grundén och Juri Gendelman

Nu visar det sig att även utmanaren Goatlane har fyllt kassan inför lanseringen av bolagets första klädkollektion nästa år. Totalt har de tagit in 4,6 miljoner kronor i den senaste nyemissionen och bland profilerna som satsar på bolaget finns bland annat influencerna Carl Déman och Sanna Jörvik Déman, liksom det tidigare fotbollsproffset Erik Berg och NHL-spelarna Marcus Johansson och Mattias Janmark

“Vi ser vikten av att samarbeta med starka influencers för vår tillväxt och marknadsföring. Istället för att köpa marknadsföring kände jag att de kanske vill vara med på resan framåt som delägare och skapa värde den vägen”, säger Gustav Schauman i en kommentar till Breakit och fortsätter:

“Vi har under en lång period jobbat med Mac Boucher och Grant Horvat, som idag är en av världens största golf-youtubers. Carl Déman har idag Sveriges största golf-youtube och vi tror den kommer att växa mer under kommande period.”

Goatlane har sedan tidigare lanserat egna golfskor och under 2022 låg omsättningen på 2,6 miljoner kronor med ett minusresultat på 1,7 miljoner kronor. 

I år räknar Gustav Schauman med att bolaget omsätter omkring 4 miljoner kronor. 

“Vår förhoppning är att kläder kommer att spela en minst lika betydande roll som våra skor i framtiden när det gäller försäljningen. Goatlanes resa har präglats av en konstant strävan att utveckla och introducera moderna och snygga kläder, men vårt primära fokus har alltid varit att bygga upp vårt varumärke kring skor”, säger han om bolagets nästa satsning. 

Även teamet på Goatlane har vuxit det senaste året. Under 2022 var Gustav Schauman både grundare och ensam och idag består teamet av tre personer.

Carl Déman kommenterar sin investering i bolaget såhär:

"Första gången jag kom i kontakt med Goatlane och deras produkter så kände jag att detta är något som jag vill stå bakom. Jag tror stenhårt på Goatlane som varumärke och bär produkten med stolthet, känns tryggt och kul att det är ett stabilt och härligt gäng som är med resan."

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer