Sök

Hon tar över brödernas miljardsuccé Ridestore

Ridestoreehandel

Linus Hellberg, Elin Glommen Liljedahl och Emil Hellberg, Ridestore. Foto: Privat/Montage

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

De täljer guld på streetwear och växer så det knakar. Nu tar bröderna Hellberg in en ny vd till Trollhättan-startade e-handelssuccén.

Det började för nästan två decennier sedan i Trollhättan. Nu har den, enligt vår erfarenhet, medieskygga brödraduon Emil och Linus Hellbergs bolag vuxit till en miljardsuccé. 

I oktober skrev vi om när e-handlaren Ridestore, med fokus på streetwear- och outdoor-plagg, passerade den magiska milstolpen en miljard i omsättning. 2022 års rapport visade att omsättningen landade på 1,2 miljarder kronor med ett rörelseresultat på 347 miljoner kronor, något över de 336 miljoner som bolaget gjorde i rörelsevinst förra gången.

”Det här året har varit riktigt häftigt trots en något tuffare situation för konsumenterna”, skrev Ridestore i sitt bokslut. 

Bolaget kan delvis tillskriva sin stora framgång att försäljningen till stor del skett i euro, Den internationella expansionen har också breddats med 15 nya marknader enligt bolaget som i sitt årsredovisning bland annat frågade: ”hur coolt är inte det?” och lite senare uppmanade ”håll i hatten och följ med oss på den här resan!”.

Storebrodern Emil Hellberg är den som har varit vd för Ridestore. Men nu framkommer i papper till Bolagsverket att Ridestore gör om i ledningen. Bolaget har för första gången plockat in en ny vd. Den nya chefen heter Elin Glommen Liljedahl.

Hon har enligt sin Linkedin-profil fram till nu varit operativ chef i Ridestore, där hon varit i fyra år. Innan dess var hon finanschef på skönhetsbolaget Foreo. Breakit har varit i kontakt med Elin Glommen Liljedahl som "tackar för visat intresse" men avböjer att svara på frågor. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer