Sök

A good company tar in pengar: “Ett starkt varumärke kan alltid ta plats”

A Good Companyehandel

Anders Ankarlid, medgrundare A good company. Foto: Press/Montage

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Plockar in externa ägare för första gången.

Det var under den extremt varma sommaren 2018 som Anders Ankarlid fick idéen. När han var på sommarstället kunde han se att gräset slutade växa, den lilla bäcken torkade ut och korna i hagen bredvid höll på att dö.

“Det fick mig att inse att det kommer bli väldigt jobbigt med klimatet om det blir varmare”, har han tidigare berättat för Breakit. 

Vi var nog många som fick oss en tankeställare den sommaren, men Anders Ankarlid agerade också. Han drog slutsatsen att det han kunde göra för klimatet var att göra och sälja hållbara och snygga konsumentprodukter. 

Det var så historien om A good company började. Nu säljer de både anteckningsböcker, kläder och mobilskal i återvunnet eller hållbart material.

Förra året omsatte bolaget 31,7 miljoner kronor och gjorde en förlust på 1,7 miljoner kronor. 

Nu tar bolaget in 12,5 miljoner kronor i en första runda med externa investerare. Något som Impact Loop var först med att rapportera. 

“Bolaget har en bevisad affärsmodell och ett starkare varumärke som står för något”, skriver Anders Ankarlid i ett mejl till Breakit.

“Det gör att vi vet att externa investerares pengar kommer användas till att utveckla, snarare än att forma bolaget”.

Som nya ägare kommer bland annat Michael Storåkers (bror till den för Breakit-publiken kanske mer kända Nicklas Storåkers), familjen Arver och Ulrica Andersson.

Pengarna som nu kommer in ska användas till att anställa personal inom sälj och marknad men också inom produktutveckling.

Hur ser du på klimatet för era produkter just nu?

Vi har all respekt för att ekonomin är tuffare för många”, skriver Anders Ankarlid. 

“Det påverkar såklart även oss. Dock tror vi att ett starkt varumärke, med cirkulära hållbara produkter alltid kan ta plats.”

Nästa år siktar A good company på att omsätta 80 miljoner kronor.

Läs mer