Sök

Viaplay säljer tillbaka brittisk verksamhet – ett år efter affären

ViaplayStreaming

Premier Sports har rättigheter till skottska ligan.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Sedan köpet har Viaplay gått in i en mer turbulent tid.

I väntan på den två gånger uppskjutna delårsrapporten för det tredje kvartalet har det läckt ut nyheter från svenska streamingjätten Viaplay i skotska medier. Under onsdagskvällen bekräftar Viaplay uppgifterna att de sålt tillbaka sportstreaming och kanaloperatören Premier Sports – lite mer än ett år efter att bolaget gick in på den brittiska marknaden genom förvärvet. I juli 2022 betalade Viaplay nämligen 387 miljoner kronor för Premier Sports. 

”Detta är i linje med Viaplay Groups strategi och plan som vi presenterade i juli, då vi sa att vår verksamhet framöver kommer att fokusera på Norden, Nederländerna och Viaplay Select”, skriver Viaplays presstalesperson Emma Andersson till Dagens Industri

Viaplay vill inte säga vad bolaget får betalt i affären. 

Viaplay skulle ha lämnat sin kvartalsrapport för en månad sedan. Men i sista stund meddelade streamingbolaget, som haft ett hektiskt halvår med vinstvarningar, chefskaruseller och nya storägare, att det behövde mer tid och att det fördes diskussioner med storägare, långivare och obligationsinnehavare om en potentiell rekapitalisering av koncernen.

Läs mer