Sök

Doktor.se lånar 200 miljoner – för att shoppa bolag

doktor.seNätläkare

Martin Lindman. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

De tog in 280 miljoner kronor i riskkapital i fjol men väljer nu att ta lån istället.

”Det är bättre för aktieägarna”, säger vd:n Martin Lindman.


Den digitala vårdtjänsten Doktor.se lånar 200 miljoner kronor från den svenska kreditaktören Ture Invest, rapporterar Dagens Industri. Pengarna ska nätläkaren använda för att ge sig ut på en förvärvsturné, berättar vd:n och medgrundaren Martin Lindman

”Tanken är att skruva upp förvärvsmaskinen och titta på möjligheter på marknaden”, säger han till tidningen. 

Enligt vd:n valde Doktor.se – som tog in 280 miljoner kronor i riskkapital i fjol – lån den här gången för att inte spä ut ägarna. På det här sättet slapp bolaget också att gå ut till marknaden och diskutera en värdering, säger han. 

”Vi kan låna pengar som vi betalar och amorterar av med våra framtida kassaflöden. Det är bättre för aktieägarna”, säger Martin Lindman.

Martin Lindman säger att Doktor.se nu går mot ett ebitda-positivt resultat för hela koncernen 2023. Nästa år är planen att bolaget är kassaflödespositiva. 

Doktor.se är en digital vårdgivare men driver i dagsläget runt 25 vårdcentraler i Sverige. Det är också från den fysiska vården merparten av bolagets intäkter kommer ifrån. 

Doktor.se omsatte 1,1 miljarder kronor förra året med ett resultat på minus 288 miljoner kronor. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer