Sök

Filip Dikmen petades av P3 – nu gör han miljoner i vinst

influencers

Filip Dikmen, influencer.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Komikern och youtubern gick från förlust till miljonvinst.

Youtubern och komikern Filip Dikmen var aktuell i spalterna för ett tag sedan, då han miste giget som en av de tre programledarna för P3:s Musikhjälpen. Orsaken till petningen var att Filip Dikman uttalat sig om konflikten mellan Israel och Hamas, vilket Sveriges Radio ansåg bröt mot kravet på opartiskhet. 

Filip Dikmen kan luta sig mot att han har många järn i elden. Förutom att vara framgångsrik youtuber och komiker har han också utbildat sig till advokat. En titt i hans siffror för bolaget Filip Dikman Entertainment visar också att det går bra, skriver sajten Influens.

För året som avslutades i april 2021 landade resultatet efter finansiella poster på 3,4 miljoner kronor – en kraftig höjning från året innan då bolaget gjorde en förlust på 60.000 kronor. 

Det här senaste året har Filip Dikmen unnat sig en utdelning på en halv miljon kronor.   

Att ha mycket att göra kan också betyda att man har för mycket att göra. Filip Dikmen har berättade att han var tvungen att lägga Youtube-satsningen på is för hälsans skull i januari.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer