Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Annonssamarbete med Salt

Var inte rädda – så här kan AI göra teamet bättre (i stället för att ersätta er)

AI kommer inte göra hela ditt team arbetslösa.
Rätt använd kommer tekniken i stället att göra er mer kompetenta – här några exempel.

De senaste årens AI-genombrott har skickat kalla kårar längs ryggraden på många i techvärlden av flera anledningar. Hur ska vi anpassa affären efter detta? Vad behöver vi lära oss? Kommer våra kunskaper att bli överflödiga?

Men genom att vända sin fruktan till förväntning och nyfikenhet ser man snabbt hur AI kan bli en hypereffektiv medlem i vilket team som helst, redan från dag ett.

”Rätt beslut kring AI en avgörande faktor för företagen”

Den insikten predikar Ben-Manson Touissant, doktorand i AI och AI-expert hos Salt – ett karriärsprogram för utvecklare där fokuset är att förvandla studenterna till problemlösande lagspelare. I dag kan AI vara en självklar del i ett sådant lag, men det finns fortfarande ett motstånd i branschen.

LÄS MER: Här är Salts kurser riktade mot ledare inom tech

”Efter de senaste årens genombrott har AI förvandlats till en naturkraft. Tekniken kan i ett större perspektiv få samma effekter som när vi upptäckte elektricitet, på så sätt att den spänner över hela samhällskroppen. Så det är inte konstigt att jag dagligen stöter på människor som är skeptiska mot utvecklingen, allt från företagsledare som inte vill lägga resurser på AI till programmerare som undrar om de snart får sparken”, säger Ben-Manson Touissant.

AI kan förvandla dig till den mest kompetenta versionen av dig själv.

”Mitt jobb på Salt är att visa dem hur AI kan användas för att frigöra kreativitet och göra dem mer produktiva och effektiva på en gång. Rätt beslut kring AI idag kommer bli en avgörande faktor för många företag.”

Minska stressen och arbetsbelastningen i teamet

Att fullt ut förstå potentialen i AI är svårt, när tekniken rör sig framåt så fort som idag. Men ni behöver inte vara experter för att använda AI på rätt sätt och boosta teamets kapacitet.

Här är några saker ni kan använda AI till redan nu:

  • Få stöd av en “teammedlem” – var du än jobbar

På Salt läggs stort fokus på så kallad mobbprogrammering, där ett team tillsammans ska hitta lösningar på olika problem. Kommunikation och läsförståelse är A och O för att lyckas ta fram bästa möjliga kod vid varje scenario.

Men även om ni inte sitter samlade i teamet kan ni ha någon som “tittar över axeln” på er. Tjänster som Github Copilot går att integrera i en rad programmeringsmiljöer och blir en extra, hypereffektiv teammedlem som alltid finns närvarande som stöd.

  • Låt AI göra det tråkiga grundarbetet

Alla projekt har en startfas, där mycket handlar om att sätta strukturen för det ni ska skapa. Koden för ramverket och för att implementera tredjepartsmjukvara kan AI skriva åt dig – så att du istället kan fokusera på de större problemlösningarna.

  • Minska tiden ni lägger på felsökning

Ni ser att det finns problem i koden, men hur mycket ni än skruvar på den så funkar det inte. I stället för att ödsla dyrbar tid på att hitta en lösning kan ni helt enkelt låta AI felsöka och snabbt hitta en lösning, så att ni kan fokusera på nästa problemlösning istället.

  • Ta bort stressen kring automatiserade tester

Uppgiften att skriva automatiserade tester får många team att skruva obekvämt på sig. Felaktigt skrivna tester är ett enormt tidsslöseri, och för att göra dem på rätt sätt krävs det ofta handledning eller kurser. Med rätt prompt kan AI generera er testkod på nolltid. En extra bonus är också att teamet får se hur ett sådant test kan se ut i just er kodbas.  

”Släpp rädslan och bli nyfiken”

Det här är bara några exempel på hur AI kan ta ditt arbete till nästa nivå, enligt Ben-Manson Touissant.

”Tekniken låter dig fokusera på din kreativitet och kan förvandla dig till den mest kompetenta versionen av dig själv. Men då krävs det att du släpper rädslan och i stället blir nyfiken”, avslutar han.

LÄS MER: Rekrytera utvecklare från Salt – så funkar det!

Läs mer