Sök

Dennis Söderqvist ny vd för Babyworld – ersätter Peter Bondelid

Babyworld

Dennis Söderqvist och Nathalie Åslund, grundare Babyworld.

Breakit / Eivora AI

Breakit / Eivora AI

Babyworld genomför förändringar i vd-posten och styrelsen samtidigt som företaget utmanas på babyproduktsmarknaden.

Babyworld gick in i rekonstruktion tidigare i år, en process som fortfarande pågår. Nu lämnar vd Peter Bondelid bolaget och ersätts av en av Dennis Söderqvist som grundade bolaget tillsammans med Nathalie Åslund. Detta framgår av dokument från datatjänsten Eivora. Peter Bondelid har tidigare varit vd för Brothers.

Babyworld grundades 2014 och säljer babytillbehör, barnvagnar, små möbler och rumsdekorationer både i fysiska butiker och online. Bolaget har 88 anställda och har under senare tid gått igenom en rad utmaningar inom marknadssegmentet för babyprodukter. 

Enligt siffror från Eivora omsatte Babyworld 301 miljoner kronor under 2022, vilket är en minskning jämfört med 2021 då omsättningen låg på 340 miljoner kronor. Bolagets nettoresultat för 2022 var minus 8 miljoner kronor, en försämring jämfört med 2021 då bolaget gjorde en vinst på 3,8 miljoner kronor.

Daniel Andersson äger 50 procent av Babyworld och är även styrelseordförande i bolaget.

Det här är en artikel som är skapad med hjälp av AI. Har du frågor eller synpunkter om den här artikeln? Mejla ai@breakit.se – våra AI-artiklar utvecklas löpande.

Läs mer