Sök

Var vd i 72 timmar – sen fick han gå: “Väldigt nöjd”

Open AIAI

Emmett Shear ersatte – och ersattes av Sam Altman på topposten på Open AI. Foto: TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Blev några dygn ”intensivt arbete”, enligt ex-vd:n.


Sam Altman gjorde en minst sagt dramatisk sorti och comeback på Open AI – på mindre än en vecka. Han var inte den enda vars karriär åkt karusell sedan bomben slog ner i helgen. Twitch-grundaren Emmett Shear hann nämligen göra den omvända resan på ännu kortare tid, som ersättare till Sam Altman på ChatGPT-bolaget Open AI.

Men Emmett Shear som ersatte och ersattes av Sam Altman på topposten verkar inte hänga läpp. I ett inlägg på X skriver Shear att han är glad att Altman återvänder som ledare för Open AI, även om det innebär att han måste kliva åt sidan, skriver Fortune. 

”Jag är djupt nöjd med resultatet, efter runt 72 timmar av väldigt intensivt arbete”, skriver han. 

”Jag är glad att jag har varit del av lösningen.”

Emmett Shear hann snabbt byta sin X-biografi från ”interim-vd på Open AI” till ”före detta interim-vd på Open AI”. 

Emmett Shear har turligt nog annat i livet att glädjas åt än ett chefsjobb på Open AI. Han sålde sitt streamingbolag Twitch till Amazon för 1 miljard dollar för nio år sedan. 

Igår stod det klart att Sam Altman återvände till vd-posten på Open AI. Detta efter flera hundra anställda hotat med att lämna bolaget i solidaritet.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer